Srbi ostavili Ruse u šoku i neverici!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 05.07.2015.
12:24
Izvor: Sportske.net

Današnji (neočekivani) poraz od Australije, za naš nacionalni tim nije imao takmičarski značaj, ali se vesti sa ove utakmice nimalo nisu svidele Rusima, koji su najveći gubitnici posle svega!

Beta/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
Beta/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Kako smo objavili tokom prepodneva, reprezentacija Srbije danas je rezultatom 3-2 u setovima poražena na gostovanju Australiji, u drugoj utakmici poslednjeg, šestog vikenda grupne faze Svetsle lige.

Za izabranike Nikole Grbića ovaj meč je bio odrađivanje posla uoči najvažnijeg dela takmičenja, završnog turnira, na kome će naš tim učestvovati u drugoj polovini jula u Rio de Žaneiru, ali za Australijance je bio ''biti il' ne biti''.

Naime, ''Kengure'' je pobeda nad Srbijom ostavljala u elitnoj grupi reprezentacija, u najvišem rangu takmičenja Svetske lige, u čemu su oni na kraju i uspeli, iako su naši ''Orlovi'' imali vođstvo od 2-1 u setovima.

Australija je napravila preokret, slavila sa 3-2, na taj način se spasila ispadanja, pa će tako u nižem rangu igrati Rusi, kao najlošija selekcija u ovogodišnjoj grupnoj fazi takmičenja u Svetskoj ligi.

Naime, Australija je zauzela poslednje, četvrto mesto u našoj Grupi A sa 2 pobede i 10 poraza i pet osvojenih bodova, dok su Rusi u Grupi B, u konkurenciji SAD, Irana i Poljske, ostvarili samo jednu pobedu i čak 11 poraza, uz takođe pet osvojenih bodova.

Ipak, Australija ima bolji set količnik (11-32) u odnosu na Ruse (11-34), pa će ''kenguri'' dugo pamtiti današnju pobedu nad ''Orlovima''.

A Rusi? Evropskog i olimpijskog šampiona ćemo sledeće godine gledati u "B" diviziji Svetske lige... Ovo će nam teško zaboraviti...

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Samo domace
Sunday, 05.07.2015
14:25

11 poraza i oni u soku sto nisu prosli dalje..svasta!!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 05.07.2015
13:16

Stvarno smo ispali bezveze iako Rusi bas i nisu preterano zasluzili da igramo za njih.

avatar
Milan Mihajlovic
Sunday, 05.07.2015
13:15

A zasto su Rusi toliko slabo odigrali svetsku ligu???