SP - Srbija je spremna za revanš i - ulazak u finale!

Autor: Beta Beta
četvrtak 18.10.2018.
12:10
Izvor: Beta

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je danas da će utakmica sa Holandijom biti mnogo teška i da će plasman u finale Svetskog prvenstva odlučiti motiv, želja i igra u odbrani.

Beta/FIVB/Ds
Beta/FIVB/Ds

Povezane vesti

Srbija i Holandija će se u petak od 6.40 sastati u polufinalu Svetskog prvenstva u Japanu.

"Biće mnogo teška utakmica, to je sigurno. Holanđanke imaju veliki motiv da nas pobede, ali imamo i mi svoje motive, želimo do finala Svetskog prvenstva. Odlučiće želja, motiv i igra u odbrani. Ne bi trebalo da strahujemo za druge elemente", rekao je Terzić u najavi utakmice.

Terzić je ocenio da su ekipe Srbije i Holandije "tu negde" po kvalitetu.

"Holandija je pokazala da spada u red favorita na ovom prvenstvu. Nije slučajno u polufinalu. Igraju veoma dobro, a ekstremno su motivisane. Imaju ogromnu želju da naprave iskorak i na velikom takmičenju osvoje medalju",
kazao je Terzić.

Odbojkašica Srbije Ana Bjelica pohvalno je govorila o Holandiji, ali je rekla da se nada dugo očekivanom finalu.

"Ovo je velika stvar, to su snovi koje svako sanja. Još nisam ni svesna jer sam koncentrisana na utakmice i treninge. Ne mogu da opišem kako se osećam zbog ulaska u polufinale. Porazi su došli u pravo vreme, kada nije bitno, a kada je bilo bitno smo pobeđivale i nadam se da ćemo tako da nastavimo", rekla je Bjelica.

Njena saigračica Teodora Pušić kazala je da je pravo vreme za plasman u finale.

"Vreme je da im se revanširamo za poraz u grupi. Skoro šest meseci smo zajedno, početak je veoma daleko. Ostale su još dve utakmice, to je kruna svega što radimo. Nikada nismo igrali finale Svetskog prvenstva i mislim da je pravo vreme za to i nadamo se", kazala je Teodora Pušić.

Drugi polufinalni par čine Kina i Italija.

Ne propustite