SP - Odbojkašice prvo protiv Dominikanske Republike

Autor: Beta Beta
utorak 17.07.2018.
11:17
Izvor: Beta

Takmičenje na Svetskom prvenstvu u Japanu odbojkašice Srbije počeće utakmicom sa Dominikanskom Republikom, 29. septembra, saopštio je danas Odbojkaški savez Srbije.

Beta/FIVB/Ds
Beta/FIVB/Ds

Povezane vesti

Svetsko prvenstvo igra se od 29. septembra do 20. oktobra u Japanu.

Odbojkašice Srbije igraće u Grupi D u Hamamacuu sa Brazilom, Dominikanskom Republikom, Portorikom, Kazahstanom i Kenijom.

Prvu utakmicu na turniru, protiv Dominikanske Republike 29. septembra, odbojkašice Srbije igraju od 9.10 časova po srednjeevropskom vremenu.

U drugom kolu, u nedelju, 30. septembra, Srbija će od 12.20 igrati protiv Kenije, dok će joj dan kasnije u trećem kolu u isto vreme protivnik biti Brazil.

Posle slobodnog dana, Srbija će u četvrtom kolu, u sredu, 3. oktobra od 9.10 igrati protiv Kazahstana, a u poslednjem petom kolu, dan kasnije, protiv Portorika od 6.40 časova.

U Grupi A u Jokohami igraju Japan, Holandija, Nemačka, Argentina, Meksiko i Kamerun. U Grupi B u Saporou su Kina, Italija, Turska, Bugarska, Kuba i Kanada, a u Kobeu u Grupi C igraju SAD, Rusija, Azerbejdžan, Južna Koreja, Tajland i Trinidad i Tobago.

Plasman u drugu fazu izboriće po četiri selekcije iz sve četiri grupe. Ekipe će biti podeljene u dve grupe po osam. U Grupi E u Nagoji igraće ekipe iz A i D, a u Grupi F u Osaki ekipe iz B i C. Odigraće se četiri kola, od 7. do 11. oktobra.

Po tri prvoplasirane selekcije iz E i F izboriće plasman u treću rundu takmičenja, a utakmice će se igrati u Nagoji. Po dve prvoplasirane ekipe iz te dve grupe igraće u polufinalu.

Polufinalne utakmice, kao i mečevi za medalje i za peto mesto igraće se u Jokohami.

Ne propustite