SP - Odbojkaši u grupi sa Rusijom i SAD

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.11.2017.
19:21
Izvor: Sportske.net

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije saznala je imena rivala sa kojima će igrati u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj.

Epa/Daniel Dal Zennaro
Epa/Daniel Dal Zennaro

Povezane vesti

Žrebom u Firenci danas su određeni sastavi grupa za Svetsko prvenstvo odbojkaša koje će naredne godine biti održano u Italiji i Bugarskoj.

Srbiju je na žrebu predstavljao prvi potpredsednik OSS Ivan Miljković, a sreća nije bila uz naš nacionalni tim jer je smešten u grupu sa selekcijama Rusije i Sjedinjenih Američkih Država.

Naši odbojkaši igraće u Grupi C protiv reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Australije, Tunisa i Kameruna.

Mečevi Grupe C igraće se u Bariju.

Posle šest odigranih kola, plasman u drugu rundu takmičenja izboriće po četiri najbolje selekcije iz četiri grupe. Te reprezentacije preneće bodove osvojene u prvoj fazi turnira.

U drugoj fazi Svetskog prvenstva 16 reprezentacija će biti podeljeno u četiri grupe i igraće se ponovo pi jednokružnom sistemu (svako sa svakim).

Plasman u treću fazu takmičenja obezbediće četiri prvoplasirane reprezentacije iz svake od grupa, kao i dve bolje drugoplasirane selekcije iz Italije i Bugarske.

Nakon toga će biti održan žreb i formirane dve grupe od po tri selekcije, a po dve najbolje će obezbediti plasman u finale koje je zakazano za 30. septembar naredne godine.

A GRUPA – FIRENCA, ITALIJA:
Italija, Argentina, Japan, Belgija, Slovenija, Dominikanska Republika;

B GRUPA – RUSE, BUGARSKA:

Brazil, Kanada, Francuska, Egipat, Kina, Holandija;

C GRUPA - BARI, ITALIJA:
SAD, Rusija, SRBIJA, Australija, Tunis, Kamerun;

D GRUPA – VARNA, BUGARSKA:

Bugarska, Poljska, Iran, Kuba, Finska, Portoriko;

Ne propustite