SP - Odbojkaši Srbije počinju protiv SAD

Autor: Beta Beta
utorak 17.07.2018.
12:10
Izvor: Beta

Takmičenje na Svetskom prvenstvu u Bugarskoj i Italiji odbojkaši Srbije počeće utakmicom protiv SAD, 12. septembra, saopštio je danas Odbojkaški savez Srbije.

Beta/FIVB/Ds
Beta/FIVB/Ds

Povezane vesti

Svetsko prvenstvo igra se od 9. do 30. septembra u Bugarskoj i Italiji. Utakmice će se igrati u Sofiji, Varni, Ruseu, Bariju, Bolonji, Firenci, Milanu i Torinu.

Odbojkaši Srbije igraće u Grupi C u Bariju sa SAD, Rusijom, Australijom, Kamerunom i Tunisom.

Prvu utakmicu na turniru Srbija će igrati u utorak 12. septembra od 20.30 protiv selekcije SAD. U drugom kolu, dan kasnije u isto vreme Srbija će igrati protiv Kameruna, a zatim joj predstoji slobodan dan.

Srbija takmičenje nastavlja u subotu 15. septembra od 17 časova protiv Tunisa, a dan kasnije od 20.30 igraće protiv Australije. Posle drugog slobodnog dana, Srbija će u poslednjem kolu igrati u utorak, 18. sepembra od 20.30 časova protiv Rusije.

U Grupi A igraju Argentina, Belgija, Dominikanska Republika, Italija, Japan i Slovenija. U Grupi B su Brazil, Kanada, Kina, Egipat, Francuska i Holandija, dok u Grupi D igraju Bugarska, Kuba, Finska, Iran, Poljska i Portoriko.

Plasman u drugu fazu izboriće po četiri ekipe.

Kako je preneo Odbojkaški savez, sistem takmičenja na Svetskom prvenstvu odbojkaša je takav da se do poslednjeg meča prve faze neće znati sastavi grupa druge faze. Srbija može u drugoj fazi da igra u Milanu, Bolonji, Sofiji ili Varni.

Ako Srbija bude prvoplasirana, igraće u Grupi G u Sofiji, a ako osvoji drugo mesto igraće u Grupi H u Varni. Osvajanjem trećeg mesta, Srbija će obezbediti mesto u Grupi E u Milanu, a ako bude četvrta, u drugoj fazi igraće u Grupi F u Bolonji.

U drugoj fazi igraće 16 ekipa podeljenih u četiri grupe, dok će se u treću fazu takmičenja plasirati pobednici četiri grupa i dve najbolje drugoplasirane.

Tih šest ekipa biće podeljeno u dve grupe, odakle će po dve najbolje iz obe grupe igrati u polufinalu.

Ne propustite