Sjajna vest za srpske klubove, od sada mnogo lakše u Evropu!

Autor: Beta Beta
sreda 19.02.2020.
18:17
Izvor: Beta

Srpski odbojkaški klubovi učesnici evropskih takmičenja naredne sezone imaće finansijsku pomoć Odbojkaškog saveza Srbije, koju je obezbedila država.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO

Povezane vesti

Kako je danas saopštio Odbojkaški savez, predsednik te organizacije Zoran Gajić obavestio je na sastanku predstavnike klubova da je država obezbedila finansijska sredstva i da će od naredne sezone svi klubovi učesnici evropskih kupova imati pokrivene troškove vezane za organizaciju utakmica na domaćem terenu, kao i troškove putovanja u inostranstvo.

Sastanaku u Beogradu prisustvovali su predstavnici klubova Super lige u obe konkurencije i čelnici Odbojkaškog saveza.

Srbija je u evropskim takmičenjima 2020. imala četiri mesta u konkurenciji odbojkašica i tri mesta u konkurenciji odbojkaša - po jedno mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona u obe konkurencije, po jedno mesto u Kupu CEV, dva mesta u Kupu Izazivača u konkurenciji odbojkašica i jedno mesto u konkurenciji odbojkaša.

Od svih sedam mesta, jedino se Vojvodina prijavila za učešće u Ligi šampiona 2020. u konkurenciji odbojkaša. Broj učesnika u evropskim kupovima 2021. godine biće poznat po završetku svih klupskih takmičenja u Evropi.

Ne propustite