Sedam godina nas dobijaju, vreme je za revanš kad je najpotrebnije!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 21.09.2018.
11:23
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije rešena je da prekine niz poraza od reprezentacije Francuske.

EPA-EFE/ANNAMARIA LOCONSOLE
EPA-EFE/ANNAMARIA LOCONSOLE

Povezane vesti

Danas od 16 časova reprezentacija Srbije dočekuje Francusku u prvom kolu grupe H druge faze Svetskog prvenstva.

Nakon prvog dela reprezentacija Srbije je u Bariju bila uspešna, završili smo kao drugi u grupi i preneli 12 bodova u drugi krug koji se igra u Varni.

Selektor Grbić smatra da se ekipa diže i da igra sve bolje, a jedini poraz doživeli smo u prvom meču protiv Sjedinjenih Američkih Država kada smo izgubili sa 3:2.

"Oni su jedna od ekipa koja nam ne leži poslednjih godina na zvaničnim utakmicama. Uoči SP odigrali smo dve prijateljske utakmice i bili smo egal sa njima. Oni sada nisu toliko ubedljivi i ne igraju tako dobro kao nedavno u Ligi nacija. Međutim, kada dođu ovakve utakmice, onda se iz sebe izvlači sve, i verujem da će prikazati svoju najbolju partiju. Pobeda nad njima veoma bi nas približila trećoj fazi"
, rekao je Nikola Grbić pred meč protiv Francuza.

Zanimljivo je da nismo pobedili "petlove" još od 2011. godine, od tada smo njihove redovne mušterije, a da li je vreme da prekinemo tradiciju i da savladamo favorita?

Za one koji ne znaju kako funkcioniše takmičenje, primenjen je neuobičajen sistem, nakon prve runde gde su reprezentacije bile podeljene u 4 grupe po 6 ekipa, sada su u drugom krugu četiri grupe po 4 ekipe, Srbija je u grupi sa Poljskom koja je 1. iz grupe D, Francuskom koja je 3. iz grupe B i Argentinom koja je 4. iz grupe A.

U treću rundu plasiraće se prvaci svake grupe i dva najbolja drugoplasirana tima, igraće se samo u Torinu gde se igra i polufinale i finale.

Tih 6 ekipa će biti raspoređene u dve grupe, a dve prvoplasirane iz svake će u polufinale.

Imajući u vidu da smo trenutno najbolji drugoplasirani tim i da imamo 12 bodova, pobeda nad Francuzima bi nas znatno približila plasmanu u treći krug, odnosno u top 6.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ИступањеЈединоРешење
Friday, 21.09.2018
11:56

Jedno je sigurno, Poljsku i Argentinu moramo da dobijemo, a onda bismo trebali da budemo jedna od dve najbolje drugoplasirane reprezentacije...