Sad počinje ono pravo - Srbija na Italiju! (16:40h)

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.09.2014.
12:18
Izvor: Sportske.net

Za reprezentativce Srbije danas počinje druga faza takmičenja na Svetskom prvenstvu, koja donosi niz teških mečeva, pravih poslastica za ljubitelje ovog sporta. Danas u Lođu izlazimo na megdan starim znancima - Italijanima!

Beta/AP Photo/Czarek Sokolowski
Beta/AP Photo/Czarek Sokolowski

Povezane vesti

Prva faza takmičenja na Svetskom prvenstvu u Poljskoj poslužila je svima za ''zagrevanje'', odnosno tempiranje forme za ono što sledi već od danas.

Srbija je posle četiri pobede i poraza na startu od domaće Poljske, sada smeštena u novoformiraju Grupu E, gde je prenela šest bodova i gde će joj prvi rival biti selekcija Italije, s početkom od 16:40h.

''Azuri'' u prvoj fazi nisu blistali, pa sada u novoj grupi imaju samo dva boda i jasno je da im je današnji meč protiv naše reprezentacije ''biti il' ne biti''.

Ekipe se odlično poznaju, s obzirom i da nekolicina naših reprezentativaca igra u Italiji, ali verujemo da je kvalitet u ovom trenutku na našoj strani i da će izabranici selektora Igora Kolakovića nastaviti seriju pobeda iz prve faze takmičenja.

Prema propozicijama, plasman u treću rundu takmičenja obezbediće po 3 selekcije iz obe grupe, koje će formirati nove 2 grupe sa po 3 selekcije.

Pobednici grupa će se plasirati direktno u G i H grupu, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije žrebom biti svrstane u G i H grupu.

Mečevi u G i H grupi odigraće se od 16. – 18. septembra.

Dakle, jasno je da do borbi za medalje učesnike Svetskog prvenstva očekuje još mnogo prolivenog znoja.

Verujemo da će naši reprezentativci imati dovoljno snage da sve to i izdrže.

Srećno, ''Orlovi''!

Tabela Grupe E: Poljska 9, Francuska 7, Srbija 6, Iran 5, SAD 4, Argentina 3, Italija 2, Australija 0 bodova.

Ne propustite