Rusi prošli u treću fazu, čeka se još jedan učesnik!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 23.09.2018.
19:00
Izvor: Sportske.net

Poznato je pet učesnika treće faze Svetskog prvenstva u Rusiji.

FIVB
FIVB

Povezane vesti

Odigrane su tri utakmice poslednjeg dana druge faze Svetskog prvenstva koje se održava u Bugarskoj i Italiji, a do sada smo saznali pet učesnika treće faze i čekamo poslednjeg.

Pitanje koje se sada samo postavlja jeste - Francuska ili Poljska, ko će kao poslednji među šest najboljih? Sve će zavisiti od utakmice Srbije i Poljske večeras, ukoliko savladamo Poljake, Francuzi idu dalje, a ukoliko se desi da Poljaci pobede, Francuzi su u Torinu.

Četiri prvoplasirana tima iz grupa E, F, G i H će se plasirati u top 6 koji se igra u Torinu, a tamo će im se pridružiti i dva najbolja drugoplasirana tima iz tih grupa. Ono što je bilo poznato još juče jeste da je naša reprezentacija obezbedila plasman u top 6, makar i kao drugoplasirana.

Italijani, Brazilci i Amerikanci su već obezbedili prva mesta u grupi i sigurni su učesnici završnice Svetskog prvenstva, čeka se još prvoplasirani u grupi H (Srbija ili Poljska, s tim što je Srbija i u slučaju poraza već obezbedila plasman u Torino), a danas je i Rusija pobedom protiv Finske 3:0 obezbedila plasman u završnicu.

Rusi sada imaju skor 6-2 i sa 18 bodova niko ne može da ih ugrozi.

Žreb je sutra od 11 časova, Italijani i Brazilci ne mogu u istu grupu, baš kao i Amerikanci i prvoplasirani u našoj grupi.

Treći krug se igra ponovo po grupama, po tri ekipe će biti u dve grupe, a ovoga puta se rezultati ne prenose. Dve prvoplasirane idu u polufinale koje se kao i finale igra u Torinu.

Francuska - Argentina 3:1 (25:16, 25:20, 26:28 i 25:19)
SAD - Iran 3:0 (25:23, 26:24 i 26:24)
Rusija - Finska 3:0 (25:17, 25:19, 25:22)


Večeras se još sastaju:

Slovenija - Australija
Bugarska - Kanada
Poljska - Srbija
Belgija - Brazil
Italija - Holandija

Ne propustite