Raspevani šampioni Evrope - Ovako se sinoć slavilo u Parizu!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 30.09.2019.
09:27
Izvor: Beta

Uz još neke od utisaka šampiona Evrope....

BETAPHOTO/CEV/Jean-Marie Hervio/DS
BETAPHOTO/CEV/Jean-Marie Hervio/DS

Povezane vesti

Odbojkaški reprezentativac Srbije Marko Podraščanin rekao je da je njegova ekipa od prve utakmice na Evropskom prvenstvu verovala da može do zlatne medalje.  

"Iskren da budem, od prve utakmice protiv Nemačke smo verovali u sebe i znali smo da ako igramo dobro i podižemo formu možemo doći do kraja. Potajno smo se nadali da možemo do kraja...", rekao je Podraščanin za Radio-televiziju Srbije.

"Verovali smo. Rekli smo i pre polufinala - ako smo dobili Poljake pred 65.000 navijača u Varšavi, Italijane prošle prošle godine u Torinu, možemo i Francuze u polufinalu i možemo da idemo do kraja. Proradilo je zajedništvo, inat, pokazali smo da kad igramo srcem za ovu našu prelepu zemlju da možemo sve", dodao je on.

Odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je treću titulu prvaka Evrope, pošto je sinoć u Parizu, u finalu Evropskog prvenstva pobedila Sloveniju sa 3:1.

"Nismo dobro otvorili utakmicu, medjutim, kasnije je počeo servis da ulazi, dobro smo se branili i sve je došlo na svoje mesto. Posle onog neverovatnog polufinala protiv Francuske, sasvim zasluženo smo osvojili zlato i posle osam godina se vratili na evropski vrh", rekao je Podrašćanin.

Za najkorisnijeg igrača prvenstva proglašen je Uroš Kovačević.

"Ovo je veliki uspeh za celu našu zemlju, za odbojku, i muška i ženska reprezentacija su na vrhu. Bilo je jako teško. Dosta ljudi je sumnjalo u nas i zbog toga mi je još draže što smo ovde gde smo. Nemam reči za ovo što smo uradili danas",
rekao je Kovačević.

Nikola Jovović je istakao da su se on i saigrači ugledali na odbojkašice.

"Svaka čast igračima, stručnom štabu... Igrali smo srcem, imali smo odličnu taktiku... Ugledali smo se na devojke koje su uvek zlatne i uvek nam predstavljaju reper. Nadam se da će još mnogo dece zbog nas i devojaka početi da treniraju odbojku", rekao je Jovović.

Libero Neven Majstorović je naveo da je utakmica protiv Slovenije bio meč ove generacije.

"Ja mislim da je ovo utakmica ove generacije. Posle osvojene zlatne medalje u Svetskoj ligi 2016. uvek smo bili pri vrhu, ali nikako nismo uspeli da se domognemo samog trona... Ovaj turnir smo odigrali u tansu, u jednom dahu bukvalno, pokazali smo Evropi da smo veliki tim, porodica. Zasluženo se radujemo", rekao je on.  

Svečani doček odbojkaša Srbije zakazan je za danas od 20.00 ispred Skupštine grada Beograda.
-
-

Ne propustite