Radnički grmi: ''Sramna odluka, najveća nepravda u našoj istoriji!''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 04.05.2020.
16:36
Izvor: Beta

Odbojkaški klub Radnički sa Crvenog krsta saopštio je danas da ne prihvata odluku Saveza o završetku sezone i tražiće da se ta, kako se navodi, nezakonita odluka suspenduje do okončanja svih procesa.

Epa/Annamaria Loconsole
Epa/Annamaria Loconsole

Povezane vesti

Odbojkaški savez Srbije (OSS) je usled pandemije korona virusa okončao sezonu pre njenog kraja i odlučio da trenutni plasman u prva četiri ranga takmičenja bude i konačan.

"U godini u kojoj Sportsko društvo Radničnki slavi 100 godina i u kojoj mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio Sretenjski orden za zasluge u sportu, odbojkaški klub Radnički je suočen sa najvećom nepravdom u svojoj istoriji, da mu se van terena oduzima nešto što su velikom borbom na terenu zaslužili", navodi se u saopštenju Radničkog.

Odbojkaški savez Srbije (OSS) je usled pandemije korona virusa okončao sezonu pre njenog kraja i odlučio da trenutni plasman u prva četiri ranga takmičenja bude i konačan.

Radnički je odluku kojom su proglašeni šampioni i odlučene ekipe koje ispadaju nazvao "skandaloznom".

"OSS je nezakonitu odluku doneo preko noći, na elektronskoj sednici, bez konsultacija, rasprava, dogovora ili barem informisanja kako našeg tako i verujemo ostalih klubova.

Nedoslednost i nezakonitost ove odluke ogleda se i u tome što u svim rangovima se proširuje broj klubova, upravo da ne bi bilo oštećenih, osim u Superligi Srbije, koja je očigledno prisvojena od strane rukovodstva OSS da može da donosi odluke kakve njima i njihovim interesima odgovaraju.

OSS nema mogućnost promene propozicija takmičenja u toku takmičarske sezone na koju se odnose", dodaje se iz Radničkog.

Ženski odbojkaški klub Radnički se takmiči u Prvoj ligi Srbije i u 16 kola je zabeležio 12 pobeda. Dva kola pre kraja se nalazio na drugom mestu, koje je garantovalo plej-of za plasman u Superligu i to sa pretposlednjim timom iz najjačeg ranga.
-
Baner live stream
-
Radnički je saopštio da ne priznaje odluku OSS i da će u narednom periodu, a poštujući zakone republike Srbije i sve pravne norme i orudja, pravdu tražiti sudskim putem i tražiti da se suspenduje odluka.

"Zakoni se moraju poštovati, a naš klub je spreman da svoje pravo dokaže do najviših srpskih i evropskih sudskih instanci i arbitraža.

Pozivamo sve klubove koji su ovom sramnom odlukom OSS oštećeni, da se bez straha priključe OK Radnički Beograd u ovoj utakmici, ovoga puta ne na parketu već u pravnoj areni i to sve zahvaljujući amaterizmu i samovolji čelnika OSS", navodi se u saopštenju Radničkog.

Ne propustite