Počinju kvalifikacije za Rio, Grbić želi agresivne ''Orlove''!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 04.01.2016.
17:44
Izvor: Beta

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je danas da želi da njegova reprezentacija bude staložena i agresivna i da bi pobeda sutra nad Poljskom mnogo značila u borbi za plasman na Olimpijske igre.

BETA/BETAPHOTO/CEV/Fiorenzo Galbiati/DR
BETA/BETAPHOTO/CEV/Fiorenzo Galbiati/DR

Povezane vesti

Srbija će sutra protiv Poljske početi evropski kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Rio De Žaneiru.

"Staloženost i agresivnost sa naše strane biće dobar recept da pružimo dobru igru. Moralni kvaliteti sa naše strane će biti presudni za krajnji plasman i mislim da je najbolje da turnir počnemo dobrom igrom i pobedom protiv Poljske", rekao je Grbić uoči početka kvalifikacija.

Grbić je istakao da očekuje agresivnu igru Poljske.

"Poljska je svetski šampion, koji ima odlične igrače. Na svakom turniru se pojavi novi igrač koji podigne nivo igre. Treba očekivati njihov agresivan pristup", naveo je Grbić.

Reprezentativac Srbije Nikola Jovović rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da pobedom počne kvalifikacioni turnir.

"Spremni smo, što je bitno, to je to. Mislimo samo na ovo takmičenje i idemo utakmicu po utakmicu. Mogu slobodno da kažem da je Poljska favorit, tako nam je lakše. Poželeo bih sreću svojim saigračima i dobro zdravlje", rekao je Jovović.

Njegov saigrač Srećko Lisinac kazao je da očekuje veoma tešku utakmicu protiv Poljske.

"To je veoma dobra ekipa koja nas dobro poznaje, a poznajemo i mi njih. Teško smo ih dobili u prošloj utakmici, sigurno će tako biti i sutra, ali sigurno je i da možemo da igramo sa njima i nadam se pobedi", kazao je Lisinac.

Selektor Poljske Stefan Antiga rekao je da će susret sa Srbijom biti veoma važan za dalji tok turnira u Berlinu.

"Ovo je samo jedna utakmica u nizu, ali veoma važna na psihološkom planu jer će ovo biti veoma teška borba u kvalifikacijama. Dobro smo se spremili. Izgubili smo od Srbije u prošloj utakmici, koja je bila čudna. Dobro poznajemo rivala, nema nove igrače, to je veoma jaka ekipa", rekao je Antiga.

Utakmica između Srbije i Poljske igraće se sutra u 20.30.

Ne propustite