''Orlovi'' u Brazilu idu na obe pobede!

 • Autor: Beta

 • 27. maj 2015.

 • 00:43

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da njegova ekipa nije maksimalno uigrana, ali da će u predstojećim utakmicama sa Brazilom u Svetskoj ligi ići na obe pobede.

''Orlovi'' u Brazilu idu na obe pobede!
Foto: Beta/OdbojkaskiSavezSrbije/Dr
Odbojkaši Srbije igraće u Belo Horizonteu protiv Brazila, u petak od 19 časova i nedelju od 15 časova u utakmicama prvog vikenda Grupe A Prve divizije Svetske lige.

"Treću nedelju radim sa većom grupom igrača. Prvi deo smo posvetili fizičkoj pripremi i uigravanju ekipe. Nećemo biti maksimalno uigrani, ali za to treba vremena. U svakoj utakmici ćemo ići na pobedu, trudićemo se da odigramo najbolje što možemo", rekao je Grbić na konferenciji za novinare u Beogradu. 

"Sigurno je da će i oni odmoriti neke igrače i da neće biti u vrhunskoj formi, pogotovo jer su kao domaćini već izborili učešće na završnom turniru. Zbog toga postoji opasnost da ne bude vrhunske odbojke u predstojećim utakmicama, ali sve je to u sklopu priprema i uigravanja za završni turnir", dodao je Grbić.

Selektor je naveo da će se Konstantin Čupković i Milan Katić posle utakmica u Brazilu priključiti selekciji koja se priprema za Evropske igre u Bakuu, dok će se seniorima u Italiji za utakmice drugog vikenda, priključiti Nikola Kovačević i Nemanja Petrić.

Grbić je pozvao 14 igrača u tim, među kojima su tehničari Nikola Jovović (Monca) i Aleksa Brđović (Belhatov).

Korektori: Aleksandar Atanasijević (Peruđa) i Saša Starović (Latina).
 
Libera: Nikola Rosić (Tomis Konstanca) i Neven Majstorović (Partizan).

Blokeri: Dragan Stanković i Marko Podraščanin (Lube Treja), Srećko Lisinac (Belhatov) i Aleksandar Okolić (Crvena zvezda).

Primači: Uroš Kovačević (Modena), Marko Ivović (Aseko Rešovija), Konstantin Čupković (Bidgošć) i Milan Katić (Vojvodina).
 
Reprezentativac Srbije Dragan Stanković rekao je da je ekipa dala sve od sebe da spremna dočeka početak takmičenja u Svetskoj ligi.

"Svi bismo želeli da smo imali više vremena za pripreme, za ove dve nedelje nisu svi igrači došli u istom trenutku. Ove godine iz grupa ide po tri ekipe na završni turnir i to daje prostora da se mladi igrači bace u vatru i pokažu za šta su spremni. Idemo u Brazil ne samo da odigramo, već i da pokušamo da pobedimo u svakom meču", rekao je Stanković.

"Imaće i oni mnogo mladih igrača spremnih za dokazivanje i borbu. Očekujem dve teške utakmice, ali idemo korak po korak, da damo maksimum i vratimo se kući sa što više bodova", dodao je on.

Odbojkaš Srbije Marko Podraščanin rekao je da njegova ekipa ne bi trebalo da bude opterećena pobedama i bodovima i da je zadovoljan rasporedom na početku takmičenja.

"Ovo je sam početak, prva dva vikenda gostujemo i to nam može ići u korist. Nismo na vrhuncu forme, ali nadam se da ćemo se plasirati na završni turnir u Rio de Žaneiru. Da smo igrali na domaćem terenu bili bismo pod imperativom pobeda, a ovako ćemo igrati rasterećenije.

Ima još da se složi mnogo kockica kako bi ekipa igrala bolje. Iz dana u dan se vidi napredak, nadam se da ćemo se boljom formom vratiti na domaći teren",
rekao je Podraščanin.

Reprezentacija Srbije će 18. put nastupiti u Svetskoj ligi, do sada je osvojila četiri srebrne medalje (2003, 2005, 2008. i 2009.) i tri bronze (2002, 2004. i 2010.).
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari