Okupili se reprezentativci Srbije na pripremama za Ligu nacija

Autor: Beta Beta
subota 21.04.2018.
17:04
Izvor: Beta

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u Kovilovu kod Beograda na pripremama za Ligu nacija.

EPA/Stanislaw Rozpedzik
EPA/Stanislaw Rozpedzik

Povezane vesti

Kako je saopštio Odbojkaški savez, selektor Nikola Grbić pozvao je 32 igrača, ali su njegovi pomoćnici Nedžad Osmankač i Duško Nikolić na današnjoj prozivci imali 14 igrača.

Na Grbićevom spisku su

Tehničari: Andrija Vilimanović i Vuk Todorović.

Korektori: Dušan Petković, Irfan Hamzagić, Aleksandar Gmitrović i Božidar Vučićević.

Libero: Predrag Jevtić.

Blokeri: Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović, Stevan Simić i Aleksa Polomac.

Primači: Miran Kujundžić, David Mehić i Pavle Perić.


Novo ime na spisku je Vuk Todorović, tehničar Vojvodine, koga je Grbić pozvao na pripreme pošto je Aleksa Batak na prirpemama juniora.

Odbojkaši Srbije odigraće prvi meč u premijernom izdanju Lige nacija protiv Brazila u novoj Hali sportova u Kraljevu, u petak, 25. maja od 20 časova u prvom kolu četvrte grupe prvog vikenda. U drugom kolu, u subotu Srbija će od 19 časova igrati protiv Nemačke, a u poslednjem kolu, u nedelju protiv Italije od 19 časova.

Sve utakmice Lige nacija u konkurenciji odbojkaša igraće se od petka do nedelje.

U sklopu drugog vikenda, od 1. do 3. juna, Srbija će gostovati u Areni Armejec u Sofiji u petoj grupi, a rivali će joj, pored domaćina, biti Rusija i Australija.

Treći vikend odigraće se od 8. do 10. juna, a Srbija će igrati u 12. grupi, u Eks-an-Provansu u Francuskoj, s domaćinom, Argentinom i Korejom.

Od 15. do 17. juna, Srbija će u sklopu četvrtog vikenda igrati u Sirs Centru u Hofman istejtsu u SAD, a rivali će joj biti domaći, Iran i Poljska.

Poslednji, peti vikend, na programu je od 22. do 24. juna, a Srbija će igrati u 18. grupi u Djijangmenu u Kini, s domaćinom, Japanom i Kanadom.

Finalni turnir odigraće se od 4. do 8. jula na fudbalskom stadionu "Pjer Moroa" u Lilu, u Francuskoj.

Pored Francuske, plasman na finalni turnir će izboriti pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

Ne propustite