Odbojkašice na prijemu kod predsednika, jedan predlog ih je baš obradovao

Autor: Beta Beta
utorak 03.10.2017.
12:31
Izvor: Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas ocenio da je ženska odbojkaška reprezentacija Srbije podigla ugled svoje zemlje osvajanjem Evropskog prvenstva i dodao da se nada da će vlada Srbije prihvatiti njegov predlog da se povećaju nagrade osvajačima od

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Povezane vesti

Vučić je u Predsedništvu Srbije primio stručni štab i odbojkašice Srbije koje su u nedelju osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bakuu.

Prijemu je prisustvovao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i predsednik OSS Zoran Gajić i prvi potpredsednik Saveza Ivan Miljković.

Predsednik Srbije zahvalio je odbojkašicama i naveo da je bio "pomalo iznenađen" kada je čuo kolika je bila gledanost turnira u Srbiji.

Rekao je da je finalna utakmica Evropskog prvenstva bila "najgledanija u Srbiji, ali i u Republici Srpskoj".

"Srećni smo zbog sportskog uspeha, ali i jer ste popularisale ženski sport. Izgubile ste samo dva seta na turniru. Od 2000. do 2013. godine srpski sportisti su osvojili 117 medalja, a u poslednje četiri godine 126 - tačno je da nam ide bolje. Zahvaljujem vam u ime cele nacije, podigle ste ugled Srbiji, beskrajno vam hvala. Borile ste se, ne postoji ništa važnije nego kada čovek da sve od sebe", rekao je Vučić.

On je upitao Tijanu Bošković "kako onako jako udara" i dodao da mu je "lepo kada ekipa osvoji poen iz bloka", a selektor Terzić odgovorio:

"Valjda zato što retko blokiraju".

Predsednik je naveo da je tražio da se uvećaju nagrade osvajačima medalja.

"Naredno Evropsko prvenstvo je za dve godine u četiri zemlje, i tamo sve da pobedite, a onda da se spremite za Olimpijske igre. Nadam se da će vlada prihvatiti moj predlog da se dodatno pojačaju nagrade. Osvojili smo osam medalja u Riju prošle godine, cilj je bio 12. Za pripremu za Igre imaćete sve uslove", rekao je on.

Upitao je da li je ekipa pre početka turnira verovala da će osvojiti zlato, a Terzić je odgovorio da nije, ali da je, kako je turnir odmicao, bilo jasno da će u finalu igrati Srbija i Holandija.

Kapitenka Srbije Milena Rašić uručila je Vučiću uramljenu fotografiju reprezentacije.

Ne propustite