Odbojkaši doputovali, Grbić uveren da bi Srbija u finalu osvojila zlato!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 04.09.2017.
15:44
Izvor: Beta

A tako malo nas je delilo od plasmana u finale i borbe za titulu sa Rusima...

BETAPHOTO/CEV/EV
BETAPHOTO/CEV/EV

Povezane vesti

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas, po povratku u Beograd sa Evropskog prvenstva u Poljskoj na kome je njegova ekipa osvojila bronzu, da su mu emocije pomešane, pošto je uveren da bi u finalu Srbija osvojila zlatnu medalju.

"Meni su emocije malo pomešane. Posle onakvog poraza u polufinalu i neprospavane noći, bilo je teško oporaviti se i skupiti emotivnu i fizičku snagu da osvojimo medalju. S te strane sam zadovoljan, napravili smo izuzetan podvig.

S druge strane sam razočaran, nakon ishoda sinoćnjeg finala i posle toliko godina iskustva u odbojci i utakmica sa Rusima na velikim takmičenjima, više sam nego ubeđen da bismo nosili zlatnu, a ne bronzanu medalju"
,
rekao je Grbić novinarima na aerodromu "Nikola Tesla".

Odbojkaši Srbije osvojili su juče bronzanu medalju pošto su pobedili Belgiju sa 3:2 u setovima. Evropski prvak postala je Rusija, koja je posle pet setova pobedila Nemačku.

Ekipu su na beogradskom aerodromu velikim aplauzom dočekale porodice i nekoliko desetina navijača.

"Bronzana medalja će tek dobiti na vrednosti kada se emocije stišaju. Uradili smo maksimum u prethodnih mesec i po dana da se najbolje pripremimo za EP. U Evropi ima bar jedno 10 ujednačenih ekipa, koje svaka svaku može da pobedi. Upravo zato, da nam je neko pre takmičenja ponudio bronzu, mi bismo je oberučke prihvatili", naveo je Grbić.

On je istakao da je veliki uspeh biti plasiran medju tri najbolje ekipe u Evropi i da je važan kontinuitet osvajanja medalja.

Grbić je rekao i da mu je žao što sa ekipom nisu bili Marko Ivović, Petar Krsmanović i Aleksa Brdjović.

"Poveo bih sve da sam mogao, ali morao sam da skratim spisak. Sigurno je da bi nam pomogli. Oni su veliki deo medalje", dodao je selektor.

Kapiten Dragan Stanković
rekao je da je ponosan na ekipu što je uspela da prevazidje poraz u polufinalu.

"Pred samo prvenstvo svima je u glavama bila medalja. Nezahvalno je bilo prognozirati koja, jer je konkurencija velika. Iznenadjenja je bilo mnogo. Imali smo test utakmicu u Varšavi na stadionu pred 60.000 ljudi, pre tri godine smo imali loše iskustvo, ali ove smo pokazali nešto više.

Malo smo se opustili protiv Estonaca, a na kraju je sve došlo na svoje mesto. U polufinalu se desilo to što se desilo. Ponosan sam na saigrače što su uspeli to da prevazidju, bili su spremni da se bore do poslednjeg poena",
naveo je Stanković. 

Povodom navoda o njegovom završetku reprezentativne karijere, Stanković je rekao da ne želi sada da priča o tome i da će javnost biti obaveštena.

"Sada bih pričao samo o bronzanoj medalji. Ima vremena", naveo je Stanković.

Ne propustite