Nova Jovanina priča: ''Šetao se neki deda ulicom u Zrenjaninu...'' OSTANITE KOD KUĆE!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.03.2020.
09:49
Izvor: Sportske.net

Naša proslavljena odbojkašica ponovo je apelovala na ljude da poštuju mere protiv pandemije.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Jovana Brakočević Kancijan ovih dana pokušava svojim porukama da, koliko god može, utiče na sve ljude da ispoštuju stroge mere samoizolacije u teškoj borbi protiv pandemoje koronavirusa.


U nastavku je prenosimo u celini, uz poruku: ''Ostanite kod kuće''.
-
''Šetao se neki deda ulicom u Zrenjaninu. Zaustavila ga policija i traži ličnu kartu. Deda 73 godine! Uniformisano lice kaže da ne sme da bude napolju i šeta na šta mu je deda odgovorio:

'Muzlja ima manje od 5000 stanovnika'.

Rasprava se nastavila, jer jedan radi svoj posao, a drugi misli da je u pravu. Ovo je ispričala mojoj mami žena koja radi u trafici ispred koje se rasprava desila.

Razumem ili se bar trudim da razumem starije ljude. Šta će njima bilo ko govoriti ili braniti? Pa, imaju još samo toliko od života i da li treba da ostanu zatvoreni danima, nedeljama?

Da, treba, moraju. Zbog sebe samih, a i zbog nas.

Ali onda šta je sa ostalima?

Ako smo mi ostali nedisciplinovani i produzavamo svojom sebicnoscu ovu agoniju da smo 'zatvoreni' po kućama, kada ćemo moći da izađemo? Kada ćemo uspeti da izađemo iz ove teške situacije u koju smo upali zbog virusa. Virusa koji možemo da iskorenimo. Uskraćujemo sebi dane napolju time što sad kad je potrebno ne poštujemo karantin i što je jos teže uskraćujemo našoj deci mogućnost da trče i da se igraju napolju.

I što je najteže, uskraćujemo poslednje dane, nedelje nasim bakama i dekama. Samo svojom nedisciplinom!

Toliko o poštovanju odraslih i starijih. Toliko o poštovanju sami sebe!

Svi smo bili deca i svi smo detinjstvo proveli u najvećoj meri po parkovima i ulicama. I svi bi trebalo da ostarimo i da imamo mogućnost da prosetamo, kupimo novine, odigramo partiju šaha, odemo do groblja, porazgovaramo sa voljenom osobom koju smo izgubili...

Sloga Srbina Spasava. Složno u kuće za bolje sutra svi zdravi!I da to sutra što pre dođe!'', napisala je Jovana.
-
Kazino baner
-
-

Ne propustite