Nikola Grbić saopštio spisak igrača za Svetsku ligu

Autor: Beta Beta
petak 17.04.2015.
00:26
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić saopštio je širi spisak igrača na koje računa za predstojeće takmičenje u Svetskoj ligi.

BETAPHOTO/ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE/DR
BETAPHOTO/ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE/DR

Povezane vesti

Na Grbićevom spisku je 25 igrača, među kojima i dvojica debitanta - Dražen Luburić i Milan Katić, koji su za vikend sa Vojvodinom osvojili Kup izazivača.

Grbić je rekao da reprezentacija želi da se plasira na završni turnir u Brazilu.

"Ambicije su nam da se nadjemo na završnom turniru, to je primarnim cilj i mislim da je ostvariv. Ne mogu da predvidim u kakvom sastavu ćemo nastupiti na prva dva gostovanja, jer zavisi od toga kada i kako će igrači završiti obaveze u svojim klubovima. I pored toga imamo obavezu da se plasirmo na taj turnir", kazao je Grbić, a prenosi Odbojkaški savez Srbije.

On je dodao da Srbiju ovog leta očekuje i učešće na prvim Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu.

"Ovog leta imamo dosta obaveza, u smislu da će dosta igrača morati da bude angažovano ne samo u prvom timu, već i za Igre u Bakuu. Ovaj spisak je objedinio sve igrače", kazao je on.

Srbija će ove sezone u Svetskoj ligi igrati u Grupi A sa selekcijama Brazila, Italije i Australije, a takmičenje će početi 29. maja, kada će nacionalna selekcija gostovati Brazilu.

Na Grbićevom spisku su:

Tehničari: Nikola Jovović (Monca), Mihajlo Mitić (Šomon), Aleksa Brđović (Belhatov) i Ivan Kostić (Partizan).

Korektori:
Aleksandar Atanasijević (Perudja), Saša Starović (Latina), Dušan Petković (Kan), Dražen Luburić (Vojvodina) i Milija Mrdak (Partizan).

Libera: Nikola Rosić (Konstanca), Neven Majstorović (Partizan) i Bojan Rajković (Partizan).

Blokeri: Dragan Stanković (Lube), Marko Podraščanin (Lube), Srećko Lisinac (Belhatov), Dejan Radić (Kan), Petar Krsmanović (Budvanska Rivijera) i Aleksandar Okolić (Crvena zvezda).

Primači: Nikola Kovačević (Pariz), Uroš Kovačević (Modena), Marko Ivović (Rešovija), Nemanja Petrić (Modena), Konstantin Čupković (Bidgošc), Filip Stoilović (Crvena zvezda) i Milan Katić (Vojvodina).

Ne propustite