Neprespavana noć iza "orlova", taktika za Slovence spremna!

Autor: Beta Beta
subota 28.09.2019.
16:15
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač rekao je danas da se u ekipi oseća pozitivna energija posle plasmana u finale Evropskog prvenstva, ali poziva na oprez i ističe da je "najvažniji korak" pred ekipom.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

"Pozitivan sam, energija je pozitivna u ekipi. Bilo je teško zaspati zbog adrenalina i emocija koje su proživljene sinoć. Sada nas čeka taj najvažniji korak", rekao je Kovač.

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se sinoć u finale Evropskog prvenstva, pošto je u Parizu sa 3:2 u setovima pobedila Francusku.

Ekipu Slobodana Kovača sutra od 17.30 očekuje finalni meč protiv Slovenije.

"Trudićemo se... Pripremamo se što je bolje. Statističar Milan Simojlović, koji u Rusiji nije bio sa nama zbog obaveza je sinoć pre meča sa Francuskom poslao kompletnu statistiku Slovenije... To je pokazatelj da je i pre meča verovao u nas", rekao je Kovač uz osmeh. 

"Sada je na nama da snimimo protivnika kako bi trebalo i da napravimo dobru taktiku za taj meč da bismo mogli da ostvarimo željeni rezultat"
, dodao je on.

Primač selekcije Srbije Uroš Kovačević rekao je da je za njim neprospavana noć, pre svega zbog adrenalina, kao i da u meču protiv Slovenije svako od igrača treba da pruži svoj maksimum.

"Koliko god smo mi želeli tu pobedu nad Francuskom, kada se to stvarno desilo kao da je bilo malo nerealno. Posle meča smo mi igrači sedeli i pričali. Neki su mogli da spavaju odmah, ali ja nisam. Slovenija je kvalitetna ekipa, a mi moramo da udjemo u meč kao protiv Francuske. Oni zaslužuju respekt, jer su pobedili šampione Svetske lige i šampione sveta. Nadamo se najboljem", rekao je Kovačević.

Korektor Srbije Aleksandar Atanasijević kazao je da je najbitnije da ekipa ne upadne u euforiju usled plasmana u finale.

"Kvalitetna smo ekipa, ali i oni su. Imamo dobrog rivala, ali imamo šanse, ravnopravni smo. Bitno je da budemo koncentrisani na našu igru
", rekao je Atanasijević.

Ne propustite