Liga nacija menja Svetsku ligu i Gran Pri

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.10.2017.
15:47
Izvor: Sportske.net, Beta

Svetske odbojkaška federacija (FIVB) najavila je danas početak Lige nacija za 2018. godinu, koju će igrati ženska i muška reprezentacija Srbije.

Beta/Odbojkaški Savez Srbije/Ds
Beta/Odbojkaški Savez Srbije/Ds

Povezane vesti

Muško takmičenje će uz Srbiju činiti Brazil, Italija, SAD, Kina, Francuska, Argentina, Iran, Poljska, Nemačka, Japan i Rusija, dok će Australija, Južna Koreja, Kanada i Bugarska biti "izazivači".

"Ovo je ključni trenutak za budućnost našeg sporta. Liga nacija je najvažnije takmičenje u istoriji FIVB. FIVB uživa veliki uspeh u poslednjih 70 godina, ali uvek moramo da gledamo napred i tražimo način da se poboljšamo", rekao je predsednik FIVB Ari Grasa na proslavi 70. rođendana te organizacije u Parizu.

Pored srpskih odbojkašica, ključne ekipe u ženskom delu su Brazil, Italija, SAD, Kina, Holandija, Tajland, Turska, Južna Koreja, Nemačka, Japan i Rusija, a tu su još Argentina, Dominikanska Republika, Poljska i Belgija.

Takmičenja će činiti po 12 reprezentacija, dok će preostale četiri igrati drugi turnir za ulazak među 12 najboljih.

Biće igrano ukupno 130 utakmica u sezoni, a svaka ekipa će igrati bar 15, dok će svaka zemlja biti domaćin bar jedne grupe, čime FIVB želi da odbojku približi navijačima širom sveta.

FIVB će više detalja oko takmičenja predstaviti u narednom periodu.

Ne propustite