Kreće EP, svi će igrati najbolje protiv Srbije

Autor: Beta Beta
četvrtak 22.08.2019.
22:41
Izvor: Beta

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da ekipa predstojeće Evropsko prvenstvo dočekuje s velikim očekivanjima, ali poziva na oprez, navodeći da će svi rivali sigurni imati motiv da pobede aktuelnog šampiona.

FIVB
FIVB

Povezane vesti

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da ekipa predstojeće Evropsko prvenstvo dočekuje s velikim očekivanjima, ali poziva na oprez, navodeći da će svi rivali sigurni imati motiv da pobede aktuelnog šampiona.

"Evropsko prvenstvo dočekujemo s velikim očekivanjima, kako zbog cele javnosti, tako i zbog nas samih. Sigurno da mi kao aktuelni prvaci Evrope i sveta očekujemo da ćemo napraviti dobar rezulat. Neće biti lako, bez obzira na razmišljanje pojedinaca da će nama sada biti lakše nego na Svetskom prvenstvu", rekao je Terzić, a preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Dodao je da ima mnogo dobrih ekipa, koje će se sigurno boriti za najviša mesta i medalje.

"Većina njih će igrati svoje najbolje utakmice upravo protiv Srbije, jer uvek svi igraju da pobede šampiona", rekao je Terzić.

On je kazao da je najbitnije da ekipa od prve utakmice "udje u prepoznatljiv ritam" i da se "ne zavara time da su to slabije utakmice", jer je potrebna "dobra podloga" za eliminacionu fazu.

"Od osmine finala nema popravnog. Pre svega se nadam da će devojke biti zdrave, spremne, motivisane i pune energije za ono što nam sledi", rekao je on.

Srbija će odbranu titule šampiona Evrope početi sutra utakmicom protiv Finske u Ankari.

"Nismo imali mnogo materijala, one su igrale neke utakmice ove godine, ali trebalo bi da budemo realni, oni su po kvalitetu dosta ispod nas. Pobeda ne bi trebalo da se dovodi u pitanje. Treba odraditi utakmicu na pravi način, da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i bolje... Da taj početak bude kako treba, ako ni zbog čega drugog, onda zbog samopouzdanja za naredne mečeve", rekao je selektor Srbije.

Kapiten selekcije Maja Ognjenović kazala je da je "vrlo uzbudjena" zbog početka Evropskog pvenstva, iako joj je to sedmo kontinentalno takmičenje u karijeri.

"Vrlo sam uzbudjena, iako je bilo par momenata, pre svega, motivacionih kriza. Imajući u vidu da nisam učestvovala 2017. godine, radujem se početku ovog takmičenja, jer pored olimpijskih kvalifikacija, znali smo da je ovog leta Evropsko prvenstvo jedno od glavnih takmičenja", rekla je Ognjenovićeva.

Ona je izrazila nadu da će ekipa na kontinentalnom šampionatu pokazati da je u samom vrhu svetske i evropske odbojke.

Ognjenović je dodala da prvi rival na prvenstvu, selekcija Finske, "prosto nije istog renomea i reputacije", ali da bi taj meč trebalo iskoristiti kao dobru proveru i mogućnost da se ekipa uigra i dodje do prepoznatljive igre.

Utakmica izmedju Srbije i Finske igraće se sutra u Ankari od 16.00 po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite