Kovačević pred SP: "Želimo zlato, imamo velika očekivanja!"

Autor: Beta Beta
utorak 11.09.2018.
19:41
Izvor: Beta

Izabranici Nikole Grbiće pred velikim izazovima.

BETA/BETAPHOTO/FIVB/DS
BETA/BETAPHOTO/FIVB/DS

Povezane vesti

Odbojkaš Srbije Uroš Kovačević ocenio je danas da je njegova ekipa među kandidatima za osvajanje Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj.

"Očekujemo mnogo, mi smo kvalitetna reprezentacija, koja je to pokazala prošle godine, kada smo bili treći u Evropi. Izmakla nam je pobeda protiv Nemačke u polufinalu. Mi smo jedni od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva. Očekivanja su velika", rekao je Kovačević, preneo je Odbojkaški savez.

Odbojkaši Srbije u sredu od 20.30 u Bariju počinju takmičenje na Svetskom prvenstvu utakmicom protiv selekcije SAD.

"Konkurencija je prejaka kao i poslednjih godina, šest, sedam reprezentacija su kandidati za osvajanje turnira. Potrudićemo se da doguramo što dalje, nadam se do medalje, a zašto ne i zlatne. Ali, konkurencija je jaka, moramo biti na zemlji, da igramo utakmicu po utakmicu", naveo je Kovačević.

Bloker u timu Srbije Marko Podraščanin rekao je da se ekipa dobro pripremala.

"Maksimalno smo motivisani, s obzirom da dolazimo na jedno od najvećih takmičenja kao što je Svetsko prvenstvo, u zemlji odbojke kao što je Italija. Mnogi od nas igraju ovde, tako da ćemo biti na domaćem terenu. (Aleksandar) Atanasijević i ja smo u Bariju u februaru uzeli Kup Italije sa Peruđom, nadam se da će nam ovaj grad i ova hala opet doneti sreću"
, naveo je on.

Svetsko prvenstvo održava se u Bugarskoj i Italiji, a Srbija će u Bariju igrati u Grupi C sa SAD, Rusijom, Australijom, Kamerunom i Tunisom. 

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Wednesday, 12.09.2018
22:27

RTS opet u novoj sramoti, neki dan fudbal ne prenose a sad ne prenose nacionalnu selekciju na SP u odbojci....izgleda da je nacionalna televizija samo kad treba da im se placa pretplata tj donira sramotni nacionalni dinar.....sram da vas bude, majzadnji ste, ocajni ste po svim pitanjima

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Tuesday, 11.09.2018
19:51

Pre 20 godina nam je oteto svetsko zlato (setite se Rozalbe i citave druzine), najbolji revans za to bi bilo da Italijanima uzmemo isto na njihovom terenu.