Kolaković: "Dobra odbrana nam je donela pobedu"

Autor: Beta Beta
sreda 10.09.2014.
19:45
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković pohvalio je svoje izabranike nakon trijumfa nad Italijom i konstatovao da je igra u odbrani donela željeni rezultat.

ossrb.org
ossrb.org

Povezane vesti

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković ocenio je danas da je dobra igra u odbrani njegovih igrača bila presudan faktor u pobedi protiv Italije.

"Utakmica je bila izuzetno tvrda u svim setovima. Igrali smo sa određenom prednošću, ali se ona u određenim periodima meča. Igrali smo sjajnu odbranu uz nedostatak dobrog servisa. Ipak, kada odigramo ovako dobru odbranu onda možemo i slabiji servis da bude", rekao je Kolaković, a prenosi Odbojkaški savez Srbije.

"Trebaće nam i kvalitetan servis u narednim mečevima", dodao je on.

Srbija je danas u Lođu u prvoj utakmici Grupe "E" druge faze Svetskog prvenstva u Poljskoj pobedila Italiju sa 3:0.

"Imali smo mali pad u drugom, ali uspeli smo da se vratimo i zasluženo smo dobili taj period igre, kojim smo prelomili meč. Nije im nedostajao Zajcev, jer je Vetori dobro igrao. Mi smo zaustavili sve njihove napadače dobrom blok odbranom. Raduje nas sve bolja igra iz meča u meč. Veoma važna tri boda", rekao je srednji bloker selekcije Srbije Marko Podraščanin.

Selektor Srbije Kolaković ocenio je da njegove izabranike protiv SAD u narednom kolu šampionata očekuje težak meč.

"Imamo loše iskustvo sa SAD iz Svetske lige. Dobili su nas u tri od četiri meča. Ipak, mislim da su svi mečevi, sem prvog kod njih u SAD, bili neizvesni. Biće teško, kao i protiv Italije i Argentine. Iskreno se nadam neizvesnom susretu do kraja", rekao je Kolaković.

Srbija će se sutra od 16.40 u drugom meču Grupe "E" druge faze SP sastati sa SAD.

Izabranici Igora Kolakovića u Grupi "E" trenutno zauzimaju drugom mesto sa devet bodova, koliko ima i Poljska, ali i utakmicu manje.

Ne propustite