Kakve su reakcije u Sloveniji posle poraza od Srbije?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.09.2019.
11:12
Izvor: Sportske.net

Jedna ocena dominira i to nas prilično raduje.

BETAPHOTO/CEV/Jean-Marie Hervio/DS
BETAPHOTO/CEV/Jean-Marie Hervio/DS

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije sinoć je u Parizu savladala Sloveniju sa 3:1 u setovima, u finalu Evropskog prvenstva i tako postala novi šampion Starog kontinenta.

Sam finiš meča obeležila je i neuobičajena nervoza, umalo je u jednom trenutku došlo do sukoba na mreži igrača dva tima, pokušavali su Slovenci i provokacijama da poremete naš tim i uhvate rezultatski priključak, ali im to nije uspelo.

Ipak, posle meča, iz Slovenije stižu poruke da je Srbija bila bolja i da je zasluženo osvojila titulu.

''Posle ovakvog poraza teško je reći bilo šta pametno. Veoma smo razočarani, ali moramo biti i ponosni osvajanjem drugog mesta u Evropi. Ovo je veliki uspeh. Srbi su bili bolji od nas, rezultat to pokazuje. Dobili smo prvi set, ali u preostala tri nismo imali šanse.

U bloku, Srbi su zaista bili veoma dobri, nismo imali rešenja u napadu. Ima i drugih razloga, ali Srbi su zaslužili pobedu. Igrali su dobro, nisu nas potcenili kao Poljaci u polufinalu. Hvala i našim navijačima, ne znam da li bismo bez njih prošli u finale, doveli su nas tamo, ali šteta je što smo izgubili'', zaključio je Jani Kovačić, slovenački reprezentativac.

Reprezentativci Slovenije su noćas već doputovali u svoju zemlju, a na aerodromu ih je dočekalo oko dve stotine njihovih navijača. Tokom dana se očekuje i još veća proslava osvojenog srebra na Evropskom prvenstvu.

Slovenačko ''Delo'' ističe da je srebrna medalja ogroman uspeh za njihovu odbojku, uz opasku da je bivši selektor Slovenije Slobodan Kovač sinoć ''skovao srebrnu nesreću'' njihovom nacionalnom timu i da je Srbija sinoć bila bolji tim.

Ne propustite