Još pet slobodnih mesta za odbojkaše na OI u Riju

Autor: Beta Beta
sreda 13.01.2016.
13:06
Izvor: Beta

Nakon kontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru poznat je spisak učesnika turnira svetskih i interkontinentalnih kvalifikacija u konkurenciji odbojkaša.

fivb.com
fivb.com

Povezane vesti

Turnir svetskih kvalifikacija, koji će se odigrati od 28. maja do 5. juna u Tokiju, biće ujedno i turnir Azijskih kvalifikacija. Na tom turniru će igrati Japan, Kina, Iran, Australija, Francuska, Poljska, Venecuela i Kanada.

Sa turnira u Japanu plasman na OI izboriće tri prvoplasirane selekcije, kao i jedna selekcija iz Azije. Ukoliko je reprezentacija iz Azije medju prve tri, plasman na Igre izboriće druga najboljeplasirana selekcija iz Azije.

Turnir interkontinentalnih kvalifikacija, čiji će organizator biti naknadno određen, održaće se od 15. maja do 5. juna. Na tom turniru će igrati Čile, Meksiko, Tunis i Alžir, a plasman u Rio izboriće samo pobednik.

Plasman na Igre do sada su izborili Brazil, Italija, SAD, Argentina, Rusija, Kuba i Egipat.

U konkurenciji odbojkašica, turnir svetskih kvalifikacija održaće se od 14. do 22. maja u Tokiju, dok će se interkontinentalne kvalifikacije održati od 15. maja do 5. juna.

Plasman na Olimpijske igre u konkurenciji odbojkašica do sada su izborili Brazil, Srbija, Kina, Rusija, Argentina i SAD.

Odbojkaški turnir na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru odigraće se u dvorani Markanazinjo od 6. do 21. avgusta.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVOLT SPT
Wednesday, 13.01.2016
14:07

U Ri(j)u ce biti vruce, al' ce Srbi ostati kod kuce. Nadam se ne i Srpkinje:-)