Grbić: ''Zadovoljan sam postignutim, želim plasman na OI''

Autor: Beta Beta
četvrtak 31.12.2015.
13:36
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije veruje u još uspešniju 2016. godinu u kojoj želi plasman na OI u Riju.

BETA/BETAPHOTO/CEV/Fiorenzo Galbiati/DR
BETA/BETAPHOTO/CEV/Fiorenzo Galbiati/DR

Povezane vesti

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je za agenciju Beta da je zadovoljan postignutim u 2015. i poželeo za predstojeću godinu da sa nacionalnom selekcijom izbori plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Ne mogu da budem lažno skroman i da kažem da nisam zadovoljan postignutim. Trenerskim poslom se bavim gotovo godinu dana i posle nepuna dva i po meseca sam sa reprezentacijom došao do finala jednog svetskog takmičenja. Mislim da je finale Svetske lige jedan izuzetan rezultat za tako kratko vreme", rekao je Grbić za agenciju Beta.

Odbojkaši Srbije su pod vodjstvom Grbića stigli do finala Svetske lige, u kom su poraženi od Franucske sa 0:3.

On je rekao da je rezultatom u Svetskoj ligi nametnut pritisak na ekipu pred Evropsko prvenstvo na kom je Srbija eliminisana u četvrtfinalu od Francuske.

"Samim rezultatom u Svetskoj ligi smo stvorili pritisak i na Evropsko prvenstvo smo otišli s velikim očekivanjima. Nije mi se svidelo kako smo odreagovali, ne toliko u igri, koliko u energiji i pristupu utakmicama. Mislim da smo to sada 'ispeglali'
", rekao je Grbić.

Nikola Grbic

Selektor Srbije je istakao da predstojeći kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Riju ima veliku važnost.

"Turnir u Berlinu ima veliku važnost. Svi smo bili nezadovoljni posle Evropsko prvenstva, a nadam se da će nas to učiniti još motivisnijima. Moramo da odigramo najbolje što znamo i da ne izborimo samo plasman medju prve tri ekipe", rekao je on.

Srbija će se na kvalifikacionom turiru u Berlinu takmičiti u Grupi A sa selekcijama Nemačke, Poljske i Belgije.

Kvalifikacioni turnir u Nemačkoj igraće se od 5. do 10. januara. Plasman na Olimpijske igre izboriće samo pobednik turnira, dok će drugoplasirana i trećeplasirana reprezentacija izboriti učešće u svetskim kvalifikacijama, koje će se od 14. maja do 5. juna održati u Japanu.

Grbić je za 2016. godinu poželeo plasman na Olimpijske igre, koji je, kako je ocenio izuzetno bitan za srpsku odbojku.

"Želja mi je da se plasiramo u Rio de Žaneiro, to bih svima nama u odbojci poželeo, jer je to jako bitno za našu federaciju, za ovu reprezentaciju i momke, koji su to zaslužili, kao i za srpsku odbojku, koja ima tradiciju na Olimpijskim igrama više od 20 godina. Mislim da zaslužujemo da se plasiramo, a verujemo da ćemo to pokazati na terenu... Apsolutno verujem u plasman, da je drugačije, ne bih se bavio ovim poslom",
kazao je Grbić.

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusta.

Ne propustite