Grbić pred Svetsko prvenstvo: "Sve je moguće, pa i da budemo prvaci sveta!"

Autor: Beta Beta
utorak 04.09.2018.
22:10
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da je teško prognozirati rezultat koji će njegova ekipa ostvariti na predstojećem Svetskom prvenstvu i istakao da plasman može da varira od ne ulaska među osam najboljih do osvajanja ti

BETAPHOTO/FIVB/DS
BETAPHOTO/FIVB/DS

Povezane vesti

"Ima osam do deset ekipa koje su ravnopravne, gde svaka svaku može da pobedi, prognozirati nešto je nezahvalno. Ranije je to bilo lakše, ali mislim da se sada kvalitet podigao, izjednačio, i predvideti koje ekipe će biti i među prve četiri je jako teško", rekao je Grbić novinarima na koktelu u hotelu "Prezident" u SC Kovilovo.

"Naš plasman može da varira od ne ulaska među osam najboljih do osvajanja medalje ili osvajanja Svetskog prvenstva. Sve može da zavisi od dana, od inspiracije, od dobre igre pojedinca, sportske sreće. Nama je najvažnije da damo sve od sebe na terenu, da prikažemo najbolju igru...", dodao je selektor.

Odbojkaši Srbije u ponedeljak putuju u Bari, gde će igrati u Grupi C Svetskog prvenstva sa SAD, Rusijom, Australijom, Kamerunom i Tunisom.

"Naš prvi protivnik je SAD koja je jedna od tih ekipa koja ide na najviši plasman, sigurno će se boriti do same završnice Svetskog prvenstva. Mi imamo tešku grupu, ali to ponekad i nije tako loše", naveo je selektor Srbije.

Grbić je istakao i da mu je bilo teško da odredi 14 putnika za Svetsko prvenstvo.

"Ovo mi je četvrta godina da sam selektor i sada mi je bilo najteže da donesem odluku kojih 14 igrača će putovati. Svi su momci dali sve od sebe i nemam trunku zamerke za bilo koga od njih. Da mogu da povedem svih 19 to bih najradije učinio, jer su svi zaslužili odlazak na Svetsko prvenstvo"
. rekao je on.

Spisak Nikole Grbića za Svetsko prvenstvo:

Tehničari: Nikola Jovović, Ivan Kostić;
Libera: Neven Majstorović, Nikola Rosić;
Blokeri: Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić;
Korektori: Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić;
Primači: Nemanja Petrić, Marko Ivović, Uroš Kovačević i Milan Katić.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Tuesday, 04.09.2018
22:45

BICEMO PRVACI SVETA - U ODBOJCI:-D Ne ozbiljno, samo nam taj trofej fali.

avatar
Tuesday, 04.09.2018
22:27

Нек вам је са срећом тамо, а надам се да ћете бити макар у првих 5 - 6 селекција !