Grbić ponosan na igrače: ''Smogli su snage...''

Autor: Beta Beta
nedelja 03.09.2017.
22:05
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić izjavio je večeras da je ponosan na svoju ekipu koja je smogla snage i uspela da se vrati posle teškog poraza u polufinalu Evropskog prvenstva i osvoji bronzanu medalju.

Epa/Soeren Stache
Epa/Soeren Stache

Povezane vesti

Odbojkaši Srbije izgubili su sinoć u polufinalu šampionata Evrope od Nemačke u pet setova, a manje od 24 sata kasnije ponovo su igrali pet setova, ali su ovog puta izašli kao pobednici.

"Ponosan sam na ove momke jer su pokazali karakter, pokazali su želju da se osvoji medalja", rekao je Grbić, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Srbija je u meču za bronzu pobedila Belgiju sa 3:2 u setovima (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12).

Grbić je naveo da će njegovi igrači verovatno biti svesni vrednosti ove medalje tek kada prodje malo vremena, jer je sinoć posle polufinalne utakmice razočarenje bilo veliko i "vidljivo na licima svih".

"Bili smo toliko blizu pobede i ona nam je izmakla, a vratiti se posle jednog takvog meča za manje od 24 sata i samo izaći na teren i boriti se za bronzu nije jednostavno. Apsolutno sam ponosan na igrače jer su smogli snage da se posle sinoćnjeg razočarenja vrate, ponovo motivišu i izadju iz svega toga kao pobednici", rekao je Grbić.  

Ovo je 11. medalja za reprezentaciju Srbiju na šampionatima Evrope, a osma bronzana, uz dve zlatne i jednu srebrnu.

"Potpuno su je zaslužili. Mislim da bi bila velika šteta da smo se vratili sa ovog EP bez medalje nakon svega što se dogadjalo do sinoć. Mislim da su pokazali fantastičnu igru, jedinstvo i da to nije prestajalo od prvog do poslednjeg dana. Drago mi je što se se sve to krunisalo bronzanom medaljom. Žao mi je što nije drugačijeg sjaja, jer mislim da imamo kvalitet i da smo ga pokazali", rekao je Grbić.

Kapiten Dragan Stanković rekao je da je njegovoj ekipi bilo teško da igra posle jučerašnjeg poraza.

"Bilo nam je teško da se koncentrišemo na meč, ali dali smo od sebe. Do sredine drugog seta smo imali energiju i sve je išlo kako treba. Međutim, kako su Belgijanci počeli da igraju dobro, nekako smo se odmah ugasili.

To je nas je koštalo ulaska u finale. Znali smo svi šta nam je činiti i kako bismo se osećali da smo izgubili ovu utakmicu. U četvrtom smo dali sve od sebe i izborili peti, i tu smo znali da ako održimo igru poen za poen do sredine petog seta da imamo psihološku prednost", rekao je Stanković.

"Ovo je medalja koja znači svima, nije možda ono što smo očekivali posle igara u grupi i četvrfinalu. Osvojiti medalju je velika stvar, bronza je dobar rezultat. Bilo je suza, dosta smo prošli... Najvažnije da smo osvojili medalju i da smo se svi iskreno obradovali", rekao je kapiten Srbije kroz suze.

Ne propustite