Grbić: "Nismo imali koncetraciju i strpljenje"

Autor: Beta Beta
nedelja 11.10.2015.
22:17
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je večeras da je nedostak koncentracije i strpljenja u trećem i četvrtom setu uzrok poraza od Rusije.

cev.lu
cev.lu

Povezane vesti

"Žao mi je što smo na nekom našem prepoznatljivom nivou bili samo dva seta. Rusi uvek udaraju iz sve snage servise, bez taktiziranja, a u trećem setu su počeli da još više rizikuju na servisu, koji je proradio u tim trencuima... Mi nismo izdržali pritisak i izgubili smo strpljenje i koncetraciju kod nekih teških lopti, što je rezultiralo njihovom pobedom", rekao je Grbić posle meča, a prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Srbija je večeras u trećem kolu Grupe D poražena od Rusije sa 1:3, po setovima 23:25, 25:21, 18:25, 20:25.

"Krivo mi je što smo izgubili prvi set, jer se igralo poen za poen... Imali smo tri kontre, koje nismo iskoristili, ne zbog naše loše igre ili greške, već što su nas oni izblokirali. Izgubili smo za jednu loptu, a da smo ga dobili ko zna šta bi bilo. U drugom setu, koji smo dobili oni su napravili osam grešaka, ali im je onda proradio servis", ocenio je Grbić.

Srbija će se u osmini finala u utorak u Busto Arsiciju sastati sa Estonijom, a Grbić je rekao da bi do tada bilo dobro da se zaboravi utakmica s Rusijom.

"Bitno je da ostavimo ovaj meč što pre iza nas i da maksimalno koncetrisano i agresivno odigramo protiv Estonije, nadam se pobedimo i pripremimo za četvrtfinale", zaključio je Grbić.

Ne propustite