Grbić: "Malo je bolje nego juče"

Autor: Beta Beta
subota 01.06.2019.
22:45
Izvor: Beta

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je da je njegova ekipa u današnjem porazu od Francuske bila bolja nego dan ranije protiv Japana.

Epa/Daniel Dal Zennaro
Epa/Daniel Dal Zennaro

Povezane vesti

"Malo je bolje nego juče... Ne mogu da kažem da je bilo više želje, jer je bila prevelika želja. Bilo je dobrih poena. Momci sa klupe su dali svoj doprinos, trudili su se da pomere stvar i uspeli su u tome. Zadovoljan sam malim pomakom. Igrali smo bolje i nadam se da će taj trend da se nastavi", rekao je Grbić posle utakmice u Novom Sadu.

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je sa 3:1 od Francuske i tako zabeležila i drugi poraz u Ligi nacija.

"Ne treba zaboraviti da su Francuzi, Japanci i Rusi u uigranom sastavi jer dosta godina igraju u reprezentaciji i dobro se poznaju. Imaju uigranost mnogo veću nego mi. Jer, mi igramo u postavi koja nikada nije igrala zajedno. Teško je ukomponovati se i naći uigranost, za to treba vreme. Polako ide ka bolje, to treba da prepoznamo", kazao je Grbić.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Okolić rekao je da je njegov tim još u grču.

"Još smo u grču. Novi su igrači, željni dokazivanja. Pokazuje se nervoza. Ove dve utakmice su veoma različite. Pokazali smo sada malo više energije i želje. Novi momci su pokazali više motivacije. Izgubili smo dve utakmice, a treću nećemo tako lako dozvoliti", rekao je Okolić.

Njegov saigrač Lazar Ćirović kazao je da očekuje mnogo bolju Srbiju u budućnosti.

"Naša volja je bila velika, kao i juče, ali smo bili stegnuti i uplašeni jer još nemamo dovoljno iskustva. Uspeli smo donekle to da prevazidjemo, bili smo mnogo slobodniji i bolji. Imali smo i dobru šansu da pobedimo, malo je nedostajalo, jedna ili dve greške koje su nas sprečile u tome. Očekujem da budemo još bolji, ako tako bude ovaj sastav će uspeti u budućnosti da napravi velike stvari", kazao je Čirović.

Srbija će narednu utakmicu igrati sutra od 19.00 protiv Rusije, takodje u Novom Sadu.

Ne propustite