Grbić i Stanković se raduju igranju pred domaćom publikom

Autor: Beta Beta
sreda 22.06.2016.
16:31
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić i kapiten Dragan Stanković izjavili su da se raduju što će igrati pred domaćom publikom, kao i da će sutrašnji meč protiv Brazila u Svetskoj ligi biti jako težak.

BETA/BETAPHOTO/CEV/Fiorenzo Galbiati/DR
BETA/BETAPHOTO/CEV/Fiorenzo Galbiati/DR

Povezane vesti

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić i kapiten Dragan Stanković izjavili su da se raduju što će igrati pred domaćom publikom, kao i da će sutrašnji meč protiv Brazila u Svetskoj ligi biti jako težak.

"Imamo jako težak zadatak prvog dana, igramo protiv ekipe koju ne treba posebno da predstavljam. Ekipa koja uvek igra u najjačem sastavu. Mislim da je ovo prava prilika za domaću publiku da prisustvuje jednom odbojkaškom spektaklu. Mislim da će biti dobra utakmica, jer obe ekipe igraju dobro. Za mene je važno da imamo isti pristup, koncentraciju i energiju kao prvog vikenda. To neće biti lako, ali mislim da protivnik sa druge strane mreže itekako motiviše. Nadam se dobroj utakmici i dobroj igri i da bolji pobedi", rekao je Grbić novinarima u Beogradu.

Srbija je prvog vikenda Svetske lige dobila sve tri utakmice bez ijednog izgubljenog seta. Sutra počinje drugi vikend, a u Beogradu će u Grupi F nastupiti još i Bugarska i Iran.

"Kada smo pre nedelju dana bili na ovom istom mestu i pričali o vikendu u Rusiji rekli smo da nas čekaju tri teške utakmice i niko od nas nije slutio da ćemo se vratiti sa tri pobede i set razlikom 9:0. Zaista odličan početak i sada moramo da održimo taj nivo, da se ne zadovoljimo postignutim, već da iz ovog vikenda izvučemo maksimum", rekao je kapiten Dragan Stanković.

Mečevi će se igrati u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

"Ovo je velika šansa za nas, igrati pred domaćom publikom s protivnicima koji inspirišu. Ako budemo imali isti pristup kao prošlog vikenda, možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Utakmica protiv Brazila je kao i obično priča za sebe. Protivnik koji inspiriše i budi najbolje, i nadam se da ćemo imati takav pristup i sutra, i dati svoj maksimum."

Selektor Brazila Bernando Rezende ocenio je da Srbija ove sezone igra jako dobro.

"Prvog vikenda su pokazali koliko dobro igraju. Uvek je teško igrati protiv Srbije. U ovom su trenutku odlični, imaju sjajan tim, sjajnog trenera. Biće teško. Prešli smo dug put od Rio de Žaneira do Beograda. Ovo je veliki test i izazov. Želimo da ostvarimo što više pobeda i dodjemo do završnog turnira, ali Rio je prioritet, to ne treba da zaboravimo. Moramo se koncentrisati na Olimpijske igre i ne smemo to zaboraviti", rekao je Rezende.

Kapiten Brazila Bruno Mosa Rezende istakao je da voli da igra u Srbiji.

"Uvek je zadovoljstvo biti u Srbiji i igrati ovde pred srpskim navijačima, koji su sjajni i prave fantastičnu atmosferu. Vrlo važan turnir za nas, s tri dobra tima drugačije škole odbojke i bićeto zaista dobar test za nas. Ne samo rezultatski veći u cilju popravljanja igre. Znamo da će biti teško, ali smo motivisani i vredno radimo da se popravljamo iz dana u dan. Prošle godine smo igrali četiri puta i svi mečevi su bili zaista teški. Srpski tim je ove godine iskusniji i biće lepo igrati protiv njih. Nadam se da ćemo odigrati najbolje što možemo i ostvariti što više bodova", rekao je Rezende.

Selektor Bugarske Plamen Konstantinov kazao je da je cilj njegove ekipe na ovom turniru sticanje iskustva.

"Pre svega, radujemo se što ćemo igrati s najboljim timovima na svetu. Ovo je sjajna šansa za naš novi tim i naše nove mlade igrače što će moći da igraju protiv najboljih timova i najboljih igrača. To nam je cilj ove godine u Svetskoj ligi. Nismo se plasirali na Olimpijske igre i sada se okrećemo sledećem ciklusu i želimo da igrači steknu iskustvo", rekao je Konstantinov.

Selektor Irana Raul Lozano istakao je da je za njegov tim najvažnije da popravlja igru u pripremama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Za mene je najvažniji, kao što sam rekao i pre prvog vikenda, razvoj igre ekipe. Kao što znate, i nama mnogo znači što ćemo igrati u Riju i to nam je najvažniji cilj, ali je Svetska liga najjače takmičenje. Igrate s različitim ekipama tokom svakog vikenda. Prošlog smo igrali sa ekipama koje su u prvih četiri na svetu, a ove sa onima koje su medju 10 na svetu. Ako nam igre bude dovoljno dobre za finalni turnir, to će biti sjajno, ali je prioritet razvijanje igre, da najviše pružimo u Riju", rekao je Lozano.

Ne propustite