Gotova sezona u odbojci, proglašeni šampioni!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 29.04.2020.
14:25
Izvor: Sportske.net

Odbojkaški savez Srbije je doneo konačnu odluku.

BETAPHOTO/ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE/MO
BETAPHOTO/ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE/MO

Povezane vesti

Odbojkaški savez Srbije je doneo odluku po kojoj je završena odbojkaška sezona. Odluka je da se proglase pobednici. Evo i saopštenja koje je stiglo na mejl adresu našeg medija.

Osvajači titula za ovu sezonu su Vojvodina u muškoj i Tent u ženskoj konkurenciji.

"Izvršni odbor Odbojkaškog saveza Srbije, predsedništvo  Odbojkaškog saveza Srbije i direktor takmičenja OSS, na elektronskoj sednici, održanoj u utorak, 28. aprila, doneli su odluku da se prekidaju i smatraju okončanim takmičenja u Banka Poštanska štedionica Superligi, Prvoj ligi i Prvoj B ligi za takmičarsku 2019/2020. godinu. Proglašavaju se pobednici prva tri ranga takmičenja prema zatečenom stanju. TENT iz Obrenovca u konkurenciji seniorki i Vojvodina NS seme iz Novog Sada u konkurenciji seniora proglašavaju se za prvake Srbije, odnosno pobednike Banka Poštanska štedionica Superlige 2019/2020.

Srem iz Sremske Mitrovice u konkurenciji seniorki i Borac iz Starčeva u konkurenciji seniora proglašavaju se pobednicima Banka Poštanska štedionica Prve lige 2019/2020. i stiču pravo nastupa u Superligi u sezoni 2020/2021.

Inđija u konkurenciji seniorki i Borac iz Paraćina u konkurenciji seniora proglašavaju se pobednicima Banka Poštanska štedionica Prve  B lige 2019/2020. i stiču pravo nastupa u Prvoj ligi u sezoni 2020/2021.

Prvacima Druge lige, u konkurenciji seniorki proglašeni su Zaječar (grupa Istok), Gimnazijalac iz Kraljeva (Zapad), As Batajnica (Centar) i Panonija iz Bačke Palanke (Sever), a u konkurenciji seniora Toplički Vitezovi iz Kuršumlije (Istok), Bukovica Putevi iz Ivanjice (Zapad), Šumadija iz Aranđelovca (Centar) i Bečej (Sever).

Izvršni odbor Odbojkaškog saveza Srbije, predsedništvo  Odbojkaškog saveza Srbije i direktor takmičenja OSS, doneli su odluku o broju klubova za sezonu 2020/2021. U Supeligi u obe konkurencije će igrati po 10 ekipa, u Prvoj i Prvoj B ligi u obe konkurencije po 12 ekipa, u Drugoj ligi u obe konkurencije po 12 ekipa.

Iz Superlige u Prvu ligu u sezoni 2020/2021. prelaze Spartak iz Subotice u konkurenciji odbojkašica i Jedinstvo iz Stare pazove u konkurenciji odbojkaša, iz Prve u Prvu B ligu Dinamo iz Pančeva u konkurenciji odbojkašica i Mladenovac u kkonkurenciji odbojkaša, dok će u Prvu ligu iz Prve B lige Novi Sad i Sterija iz Beograda u konkurenciji odbojkašica i Dubočica iz Leskovca i Karađorđe iz Topole u konkurenciji odbojkaša",
piše u obaveštenju Odbojkaškog saveza Srbije.

Ne propustite