Golijanin: ''Imam svoj stav i integritet! Niko ne može da utiče na mene!''

Autor: Beta Beta
utorak 25.10.2016.
20:24
Izvor: Beta

Dosadašnji predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Nenad Golijanin izjavio je danas da bi bilo licemerno da je glasao protiv prijema Kosova u Svetsku odbojkašku federaciju (FIVB).

ossrb.org
ossrb.org

Povezane vesti

Kako smo objavili ranije večeras, Golijanin je smenjen sa mesta predsednika OSS odlukom 43 od 47 delegata.

"Bilo bi strašno licemerno sa moje strane da sam glasao protiv, ostalo bi to zapisano, a da sam istovremeno pre jedno dva meseca poslao reprezentaciju u Bugarsku, na isto takmičenje sa decom iz takozvane Republike Kosovo. To je dvoličnost i bežim od tog populizma, jer imam svoj stav i integritet. Niko ne može da utiče na mene da drugačije razmišljam", rekao je Golijanin u obraćanju delegatima Skupštine OSS.

On je bio u centru pažnje kada je bio uzdržan na Kongresu FIVB prilikom glasanja za prijem Kosova u tu organizaciju.

Govoreći pre glasanja o njegovoj smeni sa mesta prvog čoveka srpske odbojke, Golijanin je kazao da je tu funkciju zaslužio kroz 50 godina dug rad.

"To je moj interes, moja ljubav i tu dužnost sam sa velikom čašću prihvatio, zagrlio taj posao kao nikad nijedan drugi i vodio savez onim putem kojim smo ga 25 godina vodili Aleksandar Boričić, Slobodan Milošević i ja", kazao je Golijanin i dodao da je OSS došao na vrh i postao parametar za vrednovanje stvari u životu.

Prema njegovim rečima, odbojka je postala "ne samo avangarda sporta već i avangarda društva".

Golijanin je ponovio šta je rekao delegatima na Kongresu FIVB, kada se odlučivalo o sportu i naveo da nije prekršio statut OSS.

"Ja sam iz Srbije i mi Srbi nikada u duši i srcu nećemo priznati Republiku Kosovo. Ali, isto sam zadužen i odgovoran za srpsku odbojku i da je predstavljam na pravi način kao sportista. Odluku sam doneo sam, ne treba mi nikakvo mišljenje za to, i nisam prekršio statut OSS, jer je to moje disckreciono pravo kao predsednika. Dobio sam podršku svih za hrabrost i pošten odnos prema funkciji i sportu", kazao je Golijanin.

On je naveo da je tek posle nekoliko dana od Kongresa objavljeno da je bio uzdržan, da je "bačena neka iskra" i da je krenula lavina koju je bilo teško zaustaviti.

"Lavina iz ne znam kog izvora. Ali, populizam je zavladao u našoj sredini. Populizam je disciplina kratkih vremenskih rastojanja. To je nešto što nama ništa dobro nije donelo u skoroj prošlosti. Populizam je kratkovid, možda nekome donosi neke poene, ali ne vidi daleko i ne vidi kuda ovaj naš sport treba da ide. Sećam se mnogih turbulencija kroz koje smo prolazili i uvek sam bio prvi koji nije dao da se udari na OSS i zato smo došli tu gde jesmo", kazao je Golijanin.

Kako je rekao, razmišljanja su mu podeljena jer ga niko lično nije prozivao osim "žute štampe" i "nekih ljudi sa dna koje ne vidi kao prijatelje", što se sve prenelo na organizaciju.

Golijanin je rekao da smatra da je uradio "nikad časniji čin".

"U mom srcu nema mesta za mržnju i osvetu, već samo za ljubav, radost i zadovoljstvo. Sport je najčasnije zanimanje koje postoji, izađeš na crtu, s druge strane ti je protivnik i želja ti je da pobediš i da se raduješ pobedi, a da čestitaš ako izgubiš. Ništa časnije nema od sporta. Pitanje je samo ko kakve koristi ima od sporta.

Moj interes je ljubav prema odbojci, ne radim ni za kakve pare, ne pripadam nikakvoj interesnoj grupi. Kako god sa ovog sastanka da izađemo, ja sam i dalje čovek odbojke, moji principi koji me pokreću u životu će ostati isti. Želja mi je da savez i dalje bude avangarda našeg društva, da li sa mnom ili bez mene",
rekao je Golijanin.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DONI SPALIO VESTICU
Wednesday, 26.10.2016
15:14

Pardon, da je nas predsednik, a igrao je za vas:-D

avatar
MilošPB
Tuesday, 25.10.2016
21:32

Dolazi iz Partizana kao i Divac. Obraz - đon.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Wednesday, 26.10.2016
00:12

A sta cemo sa onim kad ste pevali za Divca da igra za vas, a bio je nas predsednik, to nista? Da li si svestan o kome pises, covek je nas idol!!!

avatar
MilošPB
Wednesday, 26.10.2016
20:52

Na sve to je plunuo kad nije glasao protiv prijema tzv Kosova u MOK.

avatar
bojanb
Wednesday, 26.10.2016
16:36

O crvenim obrazima bi se mogli istoricari pozabaviti....psssttt