EP - Spektakl na Štrandu i titula Rusima!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 05.07.2014.
20:36
Izvor: Sportske.net

Reprezentativci Rusije osvojili su u subotu titulu prvaka Evrope na VIP Beach Mastersu koji je prethodnih dana igran na novosadskoj plaži Štrand.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku završeno je danas u Novom Sadu odlučujućim borbama i raspodelom medalja i nagrada.

U fenomenalnoj atmosferi i pred punim tribinama na montažnom stadionu koji je prethodnih dana krasio novosadsku plažu Štrand danas su odigrane polufinalne utakmice a potom i mečevi koji su odlučivali o osvajačima prve i treće pozicije.

Poslednjeg dana EP u odbojci na pesku program je počeo od 12 časova, polufinalnim duelom branioca titule, selekcije Austrije, i Portugala.

Portugalci su posle prvog seta vodili ali je Austrija sprečila iznenađenje i uspela da se plasira u finale posle preokreta.

Drugi polufinalni meč takođe je odigran u tri seta a dobili su ga uporni reprezentativci Rusije koji su eliminisali Nemačku rezultatom 2:1.

Devojke

Utakmica za treće mesto predstavljala je uvertiru za ono najbolje. Portugal je uspeo da stigne do utešne nagrade i trećeg mesta na VIP Beach Mastersu a onda je usledio finalni okršaj.

Finale VIP Beach Mastersa u potpunosti je opravdalo očekivanja. Branioci titule ponovo su posle prvog seta imali rezultatski zaostatak ali su u drugom setu uspeli da se vrate u meč i izjednače na 1:1.

U trećem setu Rusi su dokazali klasu i na kraju slavili rezultatom 2:1 (21:19, 18:21, 15:9) čime su osvojili prvo mesto na EP u odbojci na pesku ali i vrednu nagradu iz ukupnog nagradnog fonda koji je iznosio 25.000 evra.

Podsećamo da se takmičenje koje su Novosađani imali prilike da prate u prethodnih pet dana bodovalo za rang liste CEV i FIVB.

Ne propustite