EP - Španci arhivirani, Srbija na vrhu!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 16.09.2019.
22:31
Izvor: Sportske.net

Nastavak dobrih igara reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu.

Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu u isto toliko mečeva na Evropskom prvenstvu u okviru grupe B pošto je danas savladala reprezentaciju Španije rezultatom 3:1 (21:25, 25:19, 25:19 i 25:20).

Izgubili smo i prvi set na ovom prvenstvu, Španci su odigrali sjajan prvi set gde su nas namučili dobrim servisima, neumoljivi su bili Ečevaria i Rodrigez Perez, pa su imali 5 poena prednosti na drugom tehničkom tajm-autu. Poveli su i 21:16, već tada je bilo sve rešeno.

U nastavku daleko bolja igra izabranika Slobodana Kovača.

Napad je odlično funkcionisao, Jovović je miksovao koliko je mogao, pa je 5 poena imao Kovačević, Atanasijević i Petrić po 4, Okolić i Podraščanin po 3... Odlični smo bili i na prijemu odakle je sve i krenulo.

Slična priča i u trećem setu, Srbija je povećavala svoju prednost kako se set približavao kraju, izgledalo je kao da idemo ka laganoj pobedi.

Ipak, mučenje na startu četvrtog seta, Španci su nam stavili do znanja da neće biti lako osvojiti sve bodove, pa su poveli vrlo brzo zahvaljujući sjajnom Ečevariji.

Poveli su sa 14:12, ali onda je usledila serija na servis Okolića, Srbija je povela sa 17:14, imala čak i šansu za četiri poena prednosti kada je izblokiran bio Atanasijević. Ipak, Petrić je bio nezaustavljiv u tim trenucima, pa je Srbija privela meč kraju na najbolji mogući način.

Atanasijević je imao 23 poena, Kovačević 17, Petrić 16.

Sledi dan pauze za naše momke, potom se igra derbi protiv Belgije koji će odlučiti o pobedniku grupe, a na kraju reprezentacije Srbije 19. septembra igra protiv Austrije.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite