Daleko je Rio, ''Orlovi'' razočarali!

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.01.2016.
19:38
Izvor: Sportske.net

Još jedan poraz naših odbojkaša i izgubljene šanse da se preko kvalifikacionog turnira u Berlinu naš nacionalni tim domogne plasmana na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

BETA/BETAPHOTO/CEV/ FILIPPO RUBIN/DS
BETA/BETAPHOTO/CEV/ FILIPPO RUBIN/DS

Povezane vesti

Posle jučerašnjih 1:3 protiv Poljaka, nadali smo se boljoj igri i pobedi Grbićevih izabranika u duelu sa domaćinom turnira, selekcijom Nemačke, ali umesto toga, reprezentacija Srbije pretrpela je još ubedljiviji poraz - 3:0, po setovima 25:20, 26:24, 25:20.

Posle novog neuspeha, ''Orlovi'' su ostali bez izgleda za plasman u polufuinale kvalifikacija i preostali meč protiv Belgije biće samo formalnost.

U prvom setu naš tim je bio ravnopravan do prvog tehničkog tajm-auta, kada je bilo 8-7 za Nemce, ali posle toga naši su drastično pali, što rival koristi za ubedljivo vođstvo od 15:8.

Do kraja seta, domaćin je rutinski završio posao i poveo sa 1:0. Drugi set je bio ključan, vodila se velika borba, imali su naši i blagu prednost, vodili sa 13:11, pa 14:12, ali u finišu su dozvolili rivalu da preokrene rezultat, dobije i ovaj set sa 26:24 i to je bila najava konačnog raspleta, nepovoljnog po naš tim.

U trećem setu Grbićevi puleni bez ikakve šanse, Nemačka je konstantno imala prednost i bez problema privela utakmicu kraju - 25:20 u trećem setu.

Nemcima je ovo druga pobeda i učvrstili su se na prvom mestu u ovoj grupi.

Podsetimo, plasman na Olimpijske igre izboriće pobednik turnira, a drugoplasirana i trećeplasirana selekcija će učestvovati na turniru Svetskih kvalifikacija u Japanu, od 14. maja do 5. juna.

Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boba-Manchester
Thursday, 07.01.2016
02:38

Ovu odbojkasku reprezentaciju vidim kao i zensku kosarkasku. Doneli su medalju sa svetske lige i zenske sa EP ali to sve na inerciju i trenutno odlicnu formu (iako odbojku godinama unazad slabo pratim) reklo bi se ali isto tako moze sve da im se okrene jer tu pravog velikog i konstantnog kvaliteta nema. Oseti se to a evo kod odbojkasa se to sad i prikazuje.nKazem, jako slabo pratim odbojku godinama ali ono malo sto pogledam, vidim da je ne samo kod nas nego i generalno po meni ne bas vrhunski kvalitet odbojke.

avatar
paja patak
Wednesday, 06.01.2016
21:38

To što je bio dobar igrač ne znači da je dobar i trener, očigledno da je gurnut u vodu koja je suviše duboka za njega. Zašto, gotovo u svim sportovima, pravimo iste greške. Ovo je, ruku na srce, strašan debakl. Pa, ipak, siguran sa da trener neće podneti ostavku.

avatar
Gangula
Wednesday, 06.01.2016
21:35

Nikola Grbic ostaces sto se mene tice najbolji tehnicar kog je odbojka imala,to ti je ceo svet priznao,za one sto vec pisu da si uobrazen,stidite se

avatar
Gangula
Wednesday, 06.01.2016
21:33

pa banana reprezentacija u fudbalu nije se kvalifikovala jedno 200god nigde,a koliko radosti i srece su nam doneli odbojkasi narocito nakon sankcija gde su sami platili prevoz na Evropsko prvenstvo1994,i sad na nekim portalima vec pljuju Nikolu kako je uobrazen ,coveka koji je 15 godina dao svojoj zemlji braneci njene boje,srami te se svi vi koji ga pljujete,Nikola je bio i ostace igrac i tehnicar kavog jos dugo odbojka nece imati.PLjuju i Atanasijevica da je bilmez,stidite se ,ja i ne bi igrala za zemlju koja ni televizijski prenos nije omogucila,ali zato idemo jedinstvo i ribnica fudbalski mec,to ima da se prikazuje i na Areni,Kako ssmo brzo zaboravimo na sve one uspehe nasih odbojkasa ,samo zato sto nisu otisli na OI,pa neka vam se kvalifikuje fudbalska ako moze ona ni sa Albanijom ne moze remi da izvuce.UVEK UZ MOJE ODBOJKASE

avatar
ZubA
Wednesday, 06.01.2016
21:06

Kakve naslove onda treba da ima ona banana reprezentacija u fudbalu ???nSteta jeste.

avatar
Gangula
Wednesday, 06.01.2016
20:48

steta posle toliko godina ne idemo na Olimpijadu

avatar
ЧУВАР КАДИЊАЧЕs
Wednesday, 06.01.2016
20:39