Teški izazovi pred fudbalerom Liverpula - U nedelju protiv prvaka Engleske, u ponedeljak protiv prvaka sveta

Autor: Nikola Miloradović
subota 06.10.2018.
11:42
Izvor: Sportske.net

Mladi fudbaler "Redsa" pored fudbala gaji strast i prema šahu.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Trent Aleksander-Arnold će u nedelju od 17:30h istrčati na teren "Enfil rouda", kako bi sa svojim saigračima pokušao da osvoji tri boda u duelu sa aktuelnim šampionom Engleske, Mančester sitijem.

A onda, 24 sata kasnije, Aleksander-Arnolda čeka još jedan izazov.

Naime, mladi defanzivac Liverpula i engleske reprezentacije je veliki ljubitelj šaha, a u ponedeljak će imati priliku da odmeri snage sa najboljih šahistom sveta, Norvežaninom Magnusom Karlsenom.

Karlsen je najbolji na svetu u poslednjih osam godina, neporažen je i jasno je da će u duelu sa defanzivcem Liverpula biti veliki favorit, ali Trent se raduje izazovu.

"Kod šaha je, kao i kod fudbala, sve u strategiji i veštini. Cilj je prosuditi kada i kako da napadnete, a da pritom pazite na svoju odbranu.

Figura, poput igrača, imaju različite pozicije, kretanja i kvalitete i morate da znate kako da izvučete najbolje iz njih ako želite da ostvarite rezultat.

Fudbale je oduvek bio moja strast, ali sam usput sve vreme igrao šah.

To je opuštanje za mene. Igram od malih nogu i u poslednje vreme igram sa Benom Vudburnom, čak iako je u Šefildu trenutno, uspevamo da nađemo vremena da odigramo koju
", rekao je Aleksander-Arnold.

Ne propustite