Srbija dobila novog šampiona u šahu

Autor: Beta Beta
sreda 14.03.2018.
18:40
Izvor: Beta

Velemajstor Aleksandar Inđić proglašen je danas za novog šampiona Srbije u šahu, nakon završenog šampionata u Novom Sadu.

EPA/ZURAB KURTSIKIDZE
EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Povezane vesti

Kako se navodi u saopštenju organizatora, Inđić je posle devet odigranih kola osvojio šest poena, isto toliko su osvojili Nikola Sedlak i Miroslav Marković, ali je po "dodatnim kriterijumima titula pobednika pripala Inđiću".

Prema rang-listi, četvrti je Miloš Perunović sa 5,5 poena, a peto i šesto mesto pripalo je Robertu Markušu i Miodragu Saviću koji su osvojili isti broj od pet poena.

Na sedmom mestu je, kako se navodi, legendarni srpski i nekada jugoslovenski velemajstor Branko Damjanović sa 4,5 poena, a najmlađi učesnik Vuk Đorđević (17) zauzeo je osmo mesto sa četiri poena.

Učestvovali su i Vladan Rabrenović koji je deveti na tabeli i Miloje Ratković koji je osvojio deseto mesto.Šampionat u Novom Sadu održan je u tehničkoj organizaciji šahovskih saveza Novog Sada i Vojvodine, a pod pokroviteljstvom Skupštine grada.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MaNcHesTeR_ed
Wednesday, 14.03.2018
19:53

Svaka cast, a ko je najbolji u stonom tenisu u Srbiji, Stoni tenis za razliku od saha je prihvacen sport na olimpijadi...