Zvuči poznato? Juventusova tribina u rukama mafije?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 26.01.2017.
15:24
Izvor: Sportske.net

Priča u kojoj možete da pretpostavite šta se sve dešavalo, klub je danas najavio tužbu protiv medija koji su izneli optužbe, tvrdeći da je istraga sprovedena i da u potpunosti sarađuje...

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Takozvani "Ultrasi" odnosno najvatreniji navijači smešteni su na južnoj tribini velelepnog stadiona Juventusa.

Curva Sud je uvek ispunjena do poslednjeg mesta, klub se uglavnom trudi da ne održava veze sa pomenutim navijačima, imajući u vidu dosije njihovih vođa, a svojevremeno je Lućano Mođi napravio alternativne klubove navijača koji su zaposeli severnu tribinu.

Većina naravno nema nikakve veze sa mafijom, ali kao i u balkanskim zemljama, kriminalni elementi crpu autoritet iza brojnosti, odnosno mase koju predvode.

Neki mediji su objavili ozbiljne optužbe na račun predsednika Anjelija, navodno se sastajao sa Rokom Dominelom, članom zloglasne "Ndrangete", kalabrijske mafije koja je pustila svoje pipke u distribuciju ulaznica za utakmice Juventusa.

Anjelija je optužio bivši vođa navijača Fabio Germani, ali je klub izdao saopštenje u kome je najavio tužbu.

"Juventus je vršio istragu kada su u pitanju svi zaposleni u klubu, ali i sarađivao sa istražiteljima u slučajevima povezanosti kriminalnih porodica sa našim poslovnim aktivnostima. Niko od naših članova, niti saradnika, zvanično povezanih sa klubom i njegovim strukturama nema nikakve veze sa kriminalom"
, tvrdi Juve.

Šef bezbednosti u klubu Alesandro D'Anđeli je istražiteljima rekao da bivši vođa navijača samo traži pažnju i želi da bude u medijima, što je uvek radio.

Ipak, "Fato kvotidijano" tvrde da je Anjeli imao sastanke sa vođama kako bi osigurao bezbednost na stadionu i da sve protekne bez incidenata. U pitanju je neka vrsta ucene, jednostavno, Juventus ima rasprodatu Arenu, zarađuje poslednjih godina mnogo više novca nego ostali italijanski klubovi i stalo im je da sve protiče u najboljem redu.

Da li je zaista bilo sastanaka, utvrdiće istražni organi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Неста13
Friday, 27.01.2017
03:49

Не дао Бог да се опет неки клупко обмота посебно бацам акценат на Јуве па то би био прави пакао за Калчо... овог пута не би им било опоравка.. а ево већ деценију траје стабилизација Серије А .

avatar
dieglocke
Thursday, 26.01.2017
17:04

MAFIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA