Zvezdina neostvarena želja blista na Ostrvu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.02.2019.
19:11
Izvor: Sportske.net

Momak koji se prošlog leta našao na meti Crvene zvezde nastavlja sa maestralnim partijama u dresu Noriča.

Epa/-
Epa/-

Povezane vesti

Pre nešto manje od godinu dana u domaćim medijima pojavila se informacija da Crvena zvezda razmatra angažovanje nekadašnjeg napadača Šalkea i Seltika.

Mnogima Temu Puki (28) nije bio poznat kao vrhunski golgeter, ali su u Zvezdi očito dobro znali šta čine jer je Finac izlazio iz ugovora sa Bronbijem, a vreme je pokazalo da bi bio odlična investicija.

Crveno-beli su se okrenuli drugim opcijama, na kraju su za ozbiljan novac vratili Ričmonda Boaćija iz Kine, a Temu Puki je završio u Noriču.

Engleski drugoligaš napravio je odličan posao sa finskim reprezentativcem koji u tekućoj sezoni igra fudbal svog života. Norič je trenutno lider engleskog Čempionšipa i jedan od glavnih kandidata za direktan plasman u Premijer ligu, a doprinos Temu Pukija u uspesima "Kanarinaca" je nemerljiv.

Finac je u tekućoj sezoni odigrao 30 prvenstvenih mečeva u dresu Noriča i postigao 23 gola. Sa takvim učinkom Puki je najbolji strelac u Čempionšipu, ali i u prva četiri ranga takmičenja engleskog fudbala!

Sada je potpuno jasno da je Zvezdina ideja o angažovanju Temu Pukija bila odlična, ali je i Finac očito znao koliko vredi pa su finansije predstavljale prepreku za realizaciju transfera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Tuesday, 19.02.2019
21:17

Боље њега да смо довели него што смо онолике паре бацили на Боаћеа.

avatar
НЕМАЊА
Tuesday, 19.02.2019
20:52

Ovo je samo još jedna potvrda kakav je Mrkela doktor svog posla. Naravno kao i svi na svetu i on pravi greške, ali dovođenje jednog Jovančića, jednog Borjana, jednog Bena, Marina, Krstičića... Neverovatno zaista.