Zvezda mu održala lekciju, a danas je preuzeo velikana!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 10.12.2017.
12:50
Izvor: Sportske.net

Ove sezone je doživeo poraz u susretu sa "crveno-belima", a sada je napravio veliki iskorak u karijeri.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Juče smo preneli da je Borusija Dortmund rešila da se zahvali na saradnji holandskom strategu Piteru Bosu, nakon serije jako loših rezultata.

"Milioneri" su od 30. septembra upisali samo jedna trijumf i to u kupu protiv niželigaša Magdeburga, kap koja je prelila čašu bio je poraz do Verdera u 15. kolu Bundeslige.

Sada je sve i ozvaničeno, a uprava tima sa "Signal Iduna Parka" nije mnogo čekala, već mu je odmah  pronašla zamenu.

Naime, na mesto šefa struke Borusije iz Dortmunda postavljen je dokorašnji strateg Kelna Peter Šteger.

Šteger je minule sezone ostvari odličan rezultat sa "Jarčevima", domogao se petog mesta u šampionatu, ali već ove sezone stvari su krenule nizbrdo.

Keln je ubedljivo poslednji u Bundesligi, imaju svega tri remija nakon 14 odigranih mečeva i nijedan trijumf, dok su u Ligi Evrope završili takmičenje kao trećeplasirani u grupi H, iza Arsenala i Crvene zvezde.

Upravo je vicešampion Srbije u dva navrata savladao "Jarčeve", a u susretu Kelna i Zvezde na "Rajn Enerdži" stadionu, na klupi nemačke ekipe sedao je novi trener "Milionera". "Crveno-beli" su tada slavili sa 1:0, golom Ričmonda Boaćija, a Šteger je baš pred revanš na "Rajku Mitiću" dobio otkaz.

Sada će Šteger sa Borusijom ipak igrati nokaut fazu Lige Evrope, podsetimo da je Borusija završila takmičenje u Ligi Šampiona kao treća iza Totenhema i Reala, ali Šteger može da odahne, kako ne postoji šansa da seu 1/16 finala sastane sa Crvenom zvezdom, jer se Dortmund i Zvezda nalaze u šeširu nepovlašćenih pred sutrašnji žreb.

Peter Šteger je sa Borusijom iz Dortmunda potpisao ugovor do kraja tekuće sezone.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Matador PFC-FCB
Sunday, 10.12.2017
14:16

Ovi su stvarno bez mozga pa to nije normalno! Sve im se vraća za nepravdu nad Tuhelom! Tuhel će njima vratiti i to sa kamatom kad bude na leto preuzeo Bajern!

avatar
Sunday, 10.12.2017
13:58

posle Klopa svaki trener im je bio korak u nazad. Tuhel i Bos još đene đene, igrali su lepo na oko, al ovaj...To ko kad bi Partizan smenio Đukića i doveo trenera Javora.

avatar
El Matador PFC-FCB
Sunday, 10.12.2017
14:44

Tuhel je imao uspeha u Dortmundu. Prva sezona 2.mesto, Finale Kupa (izgubili na penale), polufinale LE (preokret Liverpula u 90+), drugu sezonu ostao bez Humelsa, Gundogana, Mikitarijana ali afirmisao Dembelea, Pulišića i Vajgla, osvojio Kup, bio prvi ispred Reala u LŠ itd. Tuhel će se dokazati u Bajernu živi bili pa videli.

avatar
Sunday, 10.12.2017
19:33

Znači uspešan je zato što su mu uzeli ligu i kup ispred nosa,što je ispao u polufinalu drugorazrednog evropskog takmičenja i što nije uspeo da zadrži igrački kadar.Još kad na to dodamo da je došao posle Klopa koji je s tim timom igrao finale LŠ i osvojio ligu i kup uspeh je još veći...