Zvanično - Tumbaković još dve godine na klupi Crne Gore

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 25.12.2017.
18:08
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Fudbalski savez Crne Gore produžio je saradnju sa Ljubišom Tumbakovićem do kraja sledećeg kvalifikacionog ciklusa.

EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI
EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI

Povezane vesti

Fudbalsku reprezentaciju Crne Gore nastaviće da vodi i naredne dve godine dosadašnji selektor Ljubiša Tumbaković koji je danas parafirao produžetak ugovora sa FSCG.

Crnogorski mediji preneli su da je bivši trener Partizana potpisao novi ugovor i da će na klupi "Sokolova" ostati barem do kraja sledećeg kvalifikacionog ciklusa.

Proslavljeni srpski stručnjak dobio je poverenje Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore pošto je u prethodnom kvalifikacionom ciklusu napravio sjajne rezultate sa selekcijom naših južnih komšija.

Ljubiša Tumbaković je uspeo da podmladi ekipu, stvori dobru atmosferu, ali i da pridobije poverenje javnosti, pa su u takvim okolnostima usledili i dobri rezultati.

Crna Gora je ostala bez plasmana na Mundijal iako je kolo pre kraja sve držala u svojim rukama u konkurenciji selekcija Poljske, Danske, Rumunije, Jermenije i Kazahstana.

Tumbaković će tako pokušati da odvede "Sokolove" na Evropsko prvenstvo 2020. godine na kojem će učestvovati 16 selekcija i koje će biti odigrano u više različitih zemalja.

Ovo ujedno znači da Ljubiša Tumbaković ispada iz trke za preuzimanje funkcije savetnika selektora u reprezentaciji Srbije o čemu je bilo reči tokom dana.

Izvršni odbor FSCG doneo je danas odluku o imenovanju novih selektora mlađih kategorija, pa će omladinsku reprezentaciju voditi Milorad Peković, pionirsku Goran Perišić, dok je Mirko Marić biti zadužen za sve ženske selekcije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke