Zvanično - Siti u nevolji, za Arsenal i UEFA, sad navijaju svi fanovi Junajteda!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 16.05.2019.
10:55
Izvor: Sportske.net

Siti nije iznenađen, ali je uvređen, istraga je otvorena, kazna izvesna, a po svemu sudeći biće izbačeni iz Lige šampiona. Kakav je mogući scenario?

EPA-EFE/JAMES BOARDMAN
EPA-EFE/JAMES BOARDMAN

Povezane vesti

Ovo je i zvanično, Njujork Tajms je bio na tragu, FIFA je otvorila istragu o kršenju FFP koja bi mogla da dovede do izbacivanja Mančester Sitija iz Lige šampiona.

To je bila i preporuka disciplinske komisije, UEFA veruje da je dovoljno dokaza da se povede postupak, iako iz kluba tvrde da su u pitanju laži koje će opovrgnuti na saslušanju u Nionu.

Siti je izdao saopštenje u kome kažu da su razočarani, ali ne i iznenađeni lažnim optužbama.

Siti je već kršio pravila, bio kažnjen 2014. novčano i ograničavanjem broja registrovanih igrača u Ligi šampiona. Finansijska kontrola je pokazala da prikazuju, prema mišljenju UEFA lažne prihode od Emirata, odnosno kraljevske porodice, kao i da su neki drugi finansijski ugovori, recimo sa Tyre, korejskim proizvođačem guma povezani sa poslovima koje kompanija ima u Emiratima.

Postoje i ukradeni mejlovi u kojima je navođeno da će razliku od ugovora platiti vlasnik iz svog džepa.

Sada se čeka odluka, za izbacivanje i Arsenal navija gradski rival Junajted. Naime, ako Arsenal osvoji LE, onda u slučaju izbacivanja Sitija ide Junajted kao šesti u Ligu šampiona, u suprotnom i ako izgubi finale u Azerbejdžanu od Čelsija, Arsenal će kao peti na tabeli u elitu, naravno, ako Siti bude izbačen.

Siti će se žaliti na svaku odluku Arbitraži u Lozani, veruju da bi mogli da odlože kaznu, ali ako poslednja instanca odbije do kraja juna njihovu žalbu (odlika će biti donesena ranije), onda bi ove godine mogli da ostanu bez Lige šampiona.

U suprotnom, kazna će važiti za takmičarku sezonu 2020-21.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wizard08
Thursday, 16.05.2019
17:05

Zasto ih izbaciti,to bi im unistioo prihode i opet bi nezakonito zavlacili ruku u dzep.bolje im oduzeti 6 poena u grupnoj fazi odmah na startu lige sampiona i jos 10 poena na startu premijer lige.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 16.05.2019
15:14

Mislim da svima koji vole fudbal, a ne navijaju za Junajted, u interesu da Siti ne bude izbacen iz LS. Prosto, mogu mnogo vise da ponude u tom takmicenju od Junajteda. Naravno, mnogi ih ne vole, ukljucujuci i mene, zbog arapskih para, ali vise ne volim npr. americke vlasnike koji se ustezu da uloze u klub. Bilo kako bilo, mozda bi neki drugi sistem bio pravedniji, ali kako sada stvari stoje - Siti ima mnogo kvalitetniju ekipu, trenera i organizaciju iza sebe. Zabrana transfera je drugo - time ce napraviti klub slabijim i kao takav vec sam po sebi nece biti u situaciji da igra bitniju ulogu...

avatar
BlagoMeniOpetJA
Thursday, 16.05.2019
21:24

mislim da je svima preko glave da se najvecima i najbogatijima sve oprasta konstatno godinama. ako je vec jednom bila kazna (ovo prije par godina) ja sam za izbacivanje, ne kao nesto sto ce njih spreciti da ponovo kradu i varaju vec kao nesto sto ce da upozori sve da ako prvak EPL moze da dobije po usima onda svi mogu

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 17.05.2019
11:50

Pa ima i toga, ali opet, meni kao nekome ko ne navija ni za koga van granica Srbije, a voli dobar fudbal, je preko glave da gledam recimo Arsenal i Junajted kako se pate, a kad dodje prelazni rok - krenu da cicijase, pa nikako da uloze u ekipu. Problem sa arapskim vlasnicima sto imaju bukvalno neogranicene resurse, njima ne znaci puno hoce li kupiti Nejmara po cijeni od 220 miliona ili milijardu evra, a to podize cijene ostalim fudbalerima i stvara haos na trzistu. Ne bi ni bio toliki problem da ti Arapi barem znaju da naprave veliki klub, nego na kraju sa svim tim zvijezdama nikad dobrog fudbala od njih. :) S te strane gledajuci, izbaciavnje Sitija bi dugorocno vjerovatno popravilo kvalitet fudbala.

avatar
Ceks_FC_Chelsea
Friday, 17.05.2019
06:33

U svakom klubu dolaze pare negde od arapa negde od rusa negde od amera itd sada da mrzim neki klub zbog toga, pitaj se odakle barseloni i realu pare dolaze.

avatar
Korisnicko_ime
Thursday, 16.05.2019
14:44

Ne znam sto bi navijaci Uniteda zeleli da na ovaj nacin udju u top 4. Ekipa nije dovoljno dobra da se bori na 2 polja, tako bi ovo bio samo teret vise za vec oslabljnu postavu. Bolje jedna sezona LE pa da se stane na noge, a ne da se jos jednom ne uradi nista ni u ligi ni u LS

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Friday, 17.05.2019
08:02

Novac od ulaska u Ligu Sampiona i dokle god doguraju ,mnogo je veci nego u Ligi Evrope. Samo to je razlog,znaju i oni da nemaju tim za nesto ozbiljno u Ligi Sampiona.

avatar
Petar Pan
Thursday, 16.05.2019
14:03

Ja kao navijac Uniteda smatram da United ne zasluzuje da igra LS sledece sezone i ne bih voleo ovakav rasplet .

avatar
_mladen_
Thursday, 16.05.2019
13:57

Ma sta ih izbacujete, nece je ionako osvojiti. Ovo su sve gluposti, koliko stvari ti klubovi ispeglaju ko zna kako, pa se samo skrece pogled... Pusti te ih da rade sta god hoce ili im zabranite sve sto rade ilegalno.

avatar
Paul Kersey
Thursday, 16.05.2019
13:38

Izbaciti nego šta. Treba ih izbaciti iz PL-a i oduzeti titulu. Čelzi Takođe kazniti. Ispadoše budale Lfc, Totenhem, Arsenal i UTD što rade čisto i legalno. To je ono.o čemu sam pisao, ruski mafijaši i arapski prevaranti se uvalili u civilizovanu Evropu i hoće na silu preko noći da postanu velikani.

avatar
Ceks_FC_Chelsea
Friday, 17.05.2019
06:35

Cekaj kad i njih kontrolisu pa ces da vidis

avatar
Paul Kersey
Friday, 17.05.2019
21:28

Pa kontrolišu ih, ali je sve ok.

avatar
RedDevil612989
Thursday, 16.05.2019
12:18

Mislim da od ovog nema nista.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 16.05.2019
13:07

Ja mislim da treba bar tri sezone out da budu. Ali svakako Junajted ne zasluzuje to mesto.

avatar
RedDevil612989
Thursday, 16.05.2019
19:09

Treba ali prvo treba da se uvede neki zakon koji nema toliko rupa. Pa PSG ih godinama ubija u pojam. A sto se tice Junajteda, i ja smatram da ne zasluzuju to mesto. Imali su sansu da ga zarade, nisu. Sad im ne treba ni davati na poklon.

avatar
3x3
Thursday, 16.05.2019
11:00

Ako ce svakako biti izbaceni, koja je svrha odlagati za sledecu sezonu? Zar nije svejedno koju sezonu nece igrati?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 16.05.2019
12:50

Mozda i nije:-D

avatar
Paul Kersey
Thursday, 16.05.2019
13:38

Nije. Gvardiola je tu još jednu sezonu i što urade - uradili su.