Zvanično - Roma je na prodaju!

Autor: Stefan Matić
sreda 20.11.2019.
10:45
Izvor: Sportske.net

"Vučica" predala papire u potrazi za investitorima.

EPA-EFE/SERENA CAMPANINI
EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Povezane vesti

Deluje da velike promene čekaju rimski klub, Kalčomerkato prenosi da je Džejms Palota predao rezime svog kluba Golden Saks grupi koja poziva internacionalne investitore da otkupe "Vučicu".

Palota, američki biznismen italijanskog porekla, je otkupio klub 2011. godine sa još trojicom saradnika da bi naredne godine postao predsednik kluba.

U dokumentu se analiziraju razlozi zašto bi kupovina italijanskog kluba donela uspeh, kao primer se izdvaja to što je Roma među dvadeset najpoznatijih klubova, vrednost kluba raste iz godine u godinu za deset procenata.

Pominje se naravno izgradnja sportskog kompleksa koji će obuhvatiti novi stadion rimskog kluba, mogućnost reklamiranja i zarade u Americi, Aziji i Emiratima.

Za sada se izdvaja ime Dena Fridkina, američkog biznismena koji je već poslao svoje emisare kako bi se raspitali o poslovanju kluba koji po nekim parametrima ima podršku od devedeset miliona navijača u preko 45 država.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Wednesday, 20.11.2019
18:43

Samo ne neki novi Jenki...

avatar
Offside
Wednesday, 20.11.2019
13:23

Dobra odluka za Romu!Nista ne treba cekati,kada su vec u finansiskoj krizi treba to resiti odmah da be bi veliki klub kao sto je Roma zapao u vecu krizu.