Zvanično - Prekinuto fudbalsko prvenstvo Crne Gore, Budućnost šampion

Autor: Beta Beta
utorak 07.07.2020.
19:05
Izvor: Beta

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore saopštio je danas da je prvenstvo prekinuto zbog širenja koronavirusa, sezona se registruje prema ostvarenim rezultatima, pa je šampionska titula pripala fudbalerima Budućnosti.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Budućnost će kao šampion igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a drugoplasirana Sutjeska i trećeplasirana Iskra izborile su plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Poslednjeplasirani Grbalj izgubio je status prvoligaša i naredne sezone takmičiće se u drugoj ligi.

Otkazano je odigravanje utakmica polufinala i finala Kupa Crne Gore. Umesto osvajača Kupa četvrti predstavnik Crne Gore u kvalifikacijama za Ligu Evropa biće Zeta, četvrtoplasirani tim prve lige.

"Uvažavajući trenutnu epidemiološku situaciju, odluke Nacionalnog koordinacionog tela, evidentirane slučajeve infekcije novim korona virusom medju fudbalerima i izrečene mere samoizolacije za odredjeni broj igrača klubova prve i druge lige, Izvršni odbor doneo je odluku o prekidu svih takmičenja. Odigravanje utakmica, odnosno održavanje sportskih manifestacija, nije moguće u Rožajama, Gusinju, Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima što predstavlja ogromne probleme za organizaciju takmičenja", rekao je predsednik FSCG Dejan Savićević, prenele su Vijesti.

"Ujedno, izricanje mera samoizolacije kompletnom seniorskom timu, stručnom štabu i zaposlenima u Budućnosti, epidemiološka istraživanja u klubovima koji su bili protivnici podgoričkog kluba tokom poslednjih 10 dana i u nekoliko klubova druge lige uslovljavaju dalji tok takmičenja i regularnost istih", dodao je Savićević.

Prema trenutnom plasmanu registrovan je i poredak druge lige, posle 30 odigranih kola. 

Šampion je Dečić i naredne sezone igraće u prvoj ligi.

Devetoplasirani Lovćen i desetoplasirani Otrant-Olimpik izgubili su status drugoligaša i naredne sezone takmičiće se u Ligi seniora Udruženja klubova FSCG – Jug.

U ženskoj konkurenciji šampionsku titulu osvojile su fudbalerke Breznice iz Pljevalja i peti uzastopni će nastupiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Fudbalski savez Crne Gore apelovao je na sve škole fudbala da obustave trenažni proces do sticanja uslova za normalne treninge sa decom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke