Zvanično - Murinjo dobio ženu za direktora!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 29.03.2018.
10:45
Izvor: Sportske.net

Transfer iz Totenhema u Junajted, kako će to funkcionisati?

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Rebeka Britain se preselila iz Totenhema u Mančester Junajted.

Ona će preuzeti ulogu generalnog sekretara, što je praktično direktor sportskog sektora u klubu, tek šesti u istoriji Junajteda i prva žena koja će biti na tom mestu.

Ta funkcija je bila podeljena između troje ljudi, sada stiže Rebeka, koja će odabrati sportskog direktora,  ono što je u Realu za Murinja predstavljao Horhe Valdano, u Čelsiju Majkl Emenalo i Marko Branka u Interu.

Džon Aleksander se povukao sa te funkcije, njegov odlazak znači i sklanjanje prepreke naimenovanju sportskog direktora, nešto što je u vreme Ser Aleksa bilo nepojmljivo.

Rebeka će osim sportskog direktora imenovati i nove ljude u fudbalskoj školi, trenutno su tu tehnički direktor Džon Murto koji je privremeno vodio školu posle odlaska Brajana MekKlera 2015. godine.

Valter Krikmer je bio sekretar kluba od 1926. do pogibije u minhenskoj tragediji, Les Oliv je zatim obavljlja dužnost 30 godina. Ken Meret je bio na tom mestu od 1988. do 2007, da bi tri godine Ken Ramsden čuvao mesto do dolaska Aleksandera.

Zanimljivo poslednji sekretar je bio navijač Liverpula, ali i ujak Trenta Aleksandera Arnolda, fudbalera najvećeg Junajtedovog rivala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MaNcHesTeR_ed
Thursday, 29.03.2018
11:46

Dosla zena da zavede red, ovde u Italiji ima dosta vozaca autobusa zenskog pola, savrseno se uklapa u Mourinhov BUS.

avatar
bebel
Thursday, 29.03.2018
11:41

Mourinho bi više volio da je iz Tottenhama stigao Dele Ali ili Hary Kane, ali šta se može...