Zvanično: Juve se rastao sa najboljim na svetu!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 25.10.2018.
18:52
Izvor: Sportske.net

Ono što je najavljivano sada je i sprovedeno u delo.

store.juventus.com
store.juventus.com

Povezane vesti

Kako je sada i zvanično objavljeno, Bepe Marota više nije član Juventusa.

Iskusni Marota je obavljao ulogu izvršnog direktora "Stare dame", stoji iza brojnih uspeha ovog kluba u prethodnih osam godina, a na samitu FIFA je proglašen i za najboljeg u svom poslu na svetu.

Juve je odlučio da se sa njim rastane kako bi zaposlili nekog mlađeg i perspektivnijeg stručnjaka, a u nastavku pogledajte i zvanično saopštenje.

Treba dodati da će Marota vrlo uskoro dobiti novi posao, Inter je glavni favorit za njegov potpis, ali su u igri i klubovi iz Premijer lige, pre svih Arsenal i Mančester junajted.

"Bio je prvi jun 2010. godine, kada je Đuzepe Marota postavljen za generalnog menadžera Juventusa. Samo par nedelja kasnije pridružio se upravnom odboru Juventusa i postavljen je za izvršnog direktora kluba.

Tako je počela jedna nezaboravna era, u kojoj su Bjankoneri neprestano rasli, godinu za godinom, sa nekim od najvećih šampiona na svetskoj sceni.

Tokom ovog putovanja Juve je osvojio sedam uzastopnih Skudeta, četiri Kupa Italije, tri Super kupa Italije, a stekao je i međunarodnu reputaciju sa učešćima u dva finala Lige šampiona u razmaku od tri godine, što klub stavlja u sam vrh evropskog fudbala.

Sportski uspesi su samo najuzbudljiviji deo evolucije ovog kluba, otvaranje Alijanc stadiona 2011. godine, novi identitet lansiran minule godine, rađane ženskog Juventusa, koji je odmah počeo da pobeđuje, stvaranje U23 ekipe su samo neki od koraka koji su preduzeti kako bi klub stekao rastuću planetarnu dimenziju.

U svakom od ovih uspeha Marota je ostavio neizbrisiv trag. Takođe će neizbrisive biti i lekcije koje su svi naučili radeći sa njim.

"Bili su veoma dobri prethodnih osam godina, zajedno sa uspehom i Juventus će uvek ostati u mom srcu", izjavio je pre samo par nedelja, a na isti način, njegovo ime će zauvek ostati zapisano u klupskoj istoriji.

Hvala na svemu direktore
", stoji u saopštenju Juventusa.

Zajedno sa Marotom, bez posla u Torinu ostao je i finansijski direktor kluba Aldo Macija.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarioJ
Thursday, 25.10.2018
21:20

Po mom misljenju ovaj covjek je morao ostati u klubu i dobiti ogromnu finansijsku povisicu. On ne iz sjene vukao nevjerovatne poteze u izgradnji tim, reputacije kluba, ugleda u svijetu i transfer politike. Hvala ti Bepe za sve i sretno!

avatar
RIP KOBE
Thursday, 25.10.2018
20:19