Zvanično - Imamo novog kralja fudbala!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 03.12.2018.
22:17
Izvor: Sportske.net

Dodeljena je "Zlatna lopta" za 2018. godinu.

screenshot - twitter.com/francefootball
screenshot - twitter.com/francefootball

Povezane vesti

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić je nakon nagrada od Uefe za najboljeg igrača Evrope i FIFA za najboljeg igrača sveta ("The Best") dobio i nagradu renomiranog francuskog lista "France Football" za najboljeg fudbalera na planeti u godini na izmaku.

Modrić je tako prekinuo dominaciju Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, koji su se zaključno sa 2008. godinom pa do minule smenjivali u osvajanju "Zlatne lopte".

Rikardo Kaka je poneo laskavu nagradu još 2007. godine, od tada su je osvajali Mesi i Ronaldo, a najbolji je za 2018. godinu Luka Modrić.

Vezista madridskog Reala je na klupskom nivou uzeo po treći put zaredom trofej u Ligi šampiona, odveo je reprezentaciju Hrvatske u finala Mundijala u Rusiji, a i sam je proglašen za najboljeg igrača planetarne smotre.

Drugo mesto pripalo je čoveku koji je "Zlatnu loptu" osvojio u minule dve godine, Kristijanu Ronaldu, dok je treći reprezentativac Francuske i napadač madridskog Atletika Antoan Grizman. Četvrti je Kilijan Mbape, dok peto mesto pripalo Lionelu Mesiju. Portugalac i Argentinac se, kao što je i najavljivano, nisu pojavili na dodeli.

Tako je Modrić ojedinio sve individualne nagrade za 2018. godinu, a ko se sve našao u top 30 i kojim redosledom možete pronaći OVDE, na spisku koji je procureo satima pre dodele same nagrade.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

72 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Admine Pedercino 1
Tuesday, 04.12.2018
17:58

Hvala bogu pa skraceni vise nije ni u top 3 :D

avatar
Skoljka
Tuesday, 04.12.2018
14:19

Zalsuzio je on zlatnu, objasnio coek posle svetskog kako se igra fudbal, laganim korakom nosi Real do lige Evrope.

avatar
Skoljka
Tuesday, 04.12.2018
14:16

Kralj fudbala 🤣 🤣 🤣, mozda stonog fudbala haha

avatar
REALan ortak
Tuesday, 04.12.2018
11:19

Zdravo svima.

Svi vi fanovi Ronalda i Mesija treba da imate zabranu komentarisanja, jer ste deca, a ako niste još gore. Nema mnogo rasprave, ako smatrate da je Mesi najbolji logično i jedino normalno razmišljanje je da je Ronaldo drugi nabolji. I obrnuto. Toliko što se tiče te teme, ajmo malo da se pozabavimo Zlatnom loptom:

Svaka čast svima, Luki čestitke. Uspeo je tu da se nađe kao vezni igrač, u eri jednog Inijeste i jednog Snajdera što mislim da je velika mrlja u istoriji fudbala. No, ne možemo mnogo uticati na to. Ova dominacija koju su držala dva lika(ne mogu napisati dva čoveka) kod mene izaziva iskreno divljenje. Niko to neće ponoviti, NIKADA.

Kako vreme prolazi, retko ko će se sećati tih pojedinačnih osvajača Zlatnih lopti, a kamoli sećati vaših i mog komentara.

Jedino što će pisati tamo je:
'Bili jednom jedan terminator i čarobnjak i vladaše fudbalom čitavu deceniju - Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

2008. - 2018.

Sportski pozdrav!

avatar
adidas forever
Wednesday, 05.12.2018
15:11

Iako se niko neće sećati moga komentara nekako su mi zablude, poput ove tvoje, razlog da ipak ostavim komentar. Nisam sociolog ali mi je jasno da većinu komentara ostavljaju deca, od kojih su idolopoklonici Ronalda znatno 'agresivniji' od Messijevih idolopoklonika i u većem su broju. Naravno ne treba zanemariti ni onaj manji broj korisnika starijih od 14 godina, od kojih su neki (rekao bih po komentarima) ne samo stariji od 20, 30 godina, već su na pragu i tzv. 'srednjih godina', ako već nisu u njima. Da se vratimo tvojim zabludama. Prva je da 'ako je Mesi najbolji logično i jedino normalno razmišljanje je da je Ronaldo drugi nabolji. I obrnuto'. Mnogi će reći iz raznoraznih razloga da je Messi najbolji (čak i najbolji ikada), ali niko osim dece kojima je Ronaldo idol neće reći da je Ronaldo najbolji i naravno onih koji moraju to da kažu (profesija, novinari, sportski komentatori, marketing itd.), da je to ikada to bio ili još gore da je najbolji kada. Zašto? Zato što mi je Messi 'simpatičan', a Ronaldo nije? Za decu da, tako je, za ostale naravno ne, niđe veze sa tim. Iako me ni jedan ni drugi ne zanimaju (tj. zanimaju koliko i bilo koji drugi fudbaleri), jasno mi je da ono što sam mogao da vidim od Messija za proteklih 10-ak godina ne može da se uporedi sa onim što sam video od Ronalda, razlika je ogromna. Kada se tome doda i vrlo agresivan marketing Ronalda, koji od svakog njegovog najobičnijeg gola protiv žnj ekipa ili najobičnijeg pasa prvom do sebe pravi spektakl, senzaciju, 'najznačajnije fudbalsko ostvarenje', rušenje desetina beznačajnih rekorda itd. onda to postaje dodatno iritantno po zdravu pamet. Sa druge strane ne sećam se teksta niti komentara novinara ili sportskih komentatora nekog Messijevog sjajnog poteza, koji kada sam video začudio sam se šta je tu bolje od najobičnijeg poteza koji bi mogao da napravi svaki profesionalni fudbaler, naprotiv. Razlika je ogromna. Nemam nameru da se bavim rangiranjima jednog i drugog, već samo kažem da je objektivna razlika između njih dvojice daleko daleko veća od te jedne pozicije koju pominješ. Sportski pozdrav...

avatar
adidas forever
Saturday, 08.12.2018
00:29

Ahaha, davno je to bilo ali se ipak sećem da ni u 2. ili 3. razredu nisam mislio da su ozbiljnije shvaćeni ljudi koji pišu gluposti u 10 pasusa od onih koji ne pišu gluposti u jednom, naprotiv. Lično ne volim ni da se prilagođavam na razne načine bilo čemu što je slučajno ili namerno zabranjeno u kojekavim editorima komentara (znaci navoda, novi pasusi i slično).

Mislim mogu ja da ''simuliram'' znake navoda, da pravim nove pasuse na način na koji to inače ne radim, ali da se pravim ''pametan'' što ja to znam da uradim... e to ne mogu pa nikako, to ostavljam tebi da pokažeš svoju ''pismenost'' i da te ozbiljno shvate. :D

Ja ću za kraj naše diskusije (ne zbog tebe, već zbog nekih ''neozbiljnih'' nalik meni) objasniti da marketing nije isto što i reklame na TV-u usred filma ili između prenosa dve utakmice - marketing je mnogo više od toga. U ovom slučaju jasno je i onima iz 2. razreda osnovne da nisam mislio na iskakanje Messija iz veš mašine niti prskanje Ronalda Niveom ili njegovo reklamiranje satova ili donjeg veša, već na njegov po zdrav razum mnogo iritantniji marketing: onaj koji grune po svim štampanim i elektronskim medijima kako je ''najbolji na planeti ikada'' jer je ''strašnim'' potezom dao ''neviđen'' gol nekom recimo SPAL-u (ili tako nekako). Ti to pogledaš kad ono recimo najobičniji tap-in, a osim toga se nije video na utakmici. Ili grunu kako je npr. asistencija Mandžukiću ''neviđena u istoriji fudbala'' kojom je sam Juveu doneo pobedu, kako je zbog toga najbolji na planeti, kako je zaslužio ZL itd., a ti pogledaš kad ono običan centaršut i opet se osim toga nije video na terenu. To je marketing kakav Messi nikada nije imao, jer kada god sam pročitao da je uradio nešto spektakularno i pogledao zaista sam i video nešto spektakularno.

Iz razloga što ne umeš da napraviš razliku između TV reklama i opisanog marketinga, razliku između ''zanimaju me koliko i bilo koji drugi fudbaleri'' i '' ne privlače mi pažnju više od ostalih fudbalera'', razliku između prodaje dresova i marketinških izmišljotina ''spektakularnih'' poteza, razliku između nepismenosti i novih pasusa itd. svaka naša diskusija je ovim završena.

Sportski pozdrav u novom pasusu... :D

avatar
REALan ortak
Friday, 07.12.2018
12:02

Uh, uh... Kolika količina neznanja na jednom mestu. Je l treniraš ko Ronaldo ili je prirodan dar kao Mesijev?

Prvo molim te piši sa malo novih redova, ako hoćeš da te iko ozbiljno shvati, to mu dođe neki 2. ili 3. razred osnovne nisam siguran davno je bilo zaista, al izgleda da nisi pazio na času. Mnogo je preglednije.

'Nisam sociolog ali mi je jasno da većinu komentara ostavljaju deca, od kojih su idolopoklonici Ronalda znatno 'agresivniji' od Messijevih idolopoklonika i u većem su broju' Šta pričaš ti čoveče? Ako ne znaš, imaš li oči bar? Pa kako su Ronaldovi fanovi u većem broju, kada komentari tipa 'Ronaldo je najbolji' ima ocene u DEBELOM minusu, 90% slučajeva. Nasuprot komenara koji su u Mesijevu korist, onda se kreće na pozitivnoj nuli ili u plusu. Što se tiče bar ovog sajta. Evo ti prvi primer tvoj komentar. Napomeni mi u odgovoru ako ne razumeš vokabular da spustim malo.

Idemo dalje, ČINJENICA je da oni stoje jedan pored drugog i uvek su stajali. Da li bili prvi ili drugi ili 17. i 18. to je manje bitno. Brojke ne lažu, kao što rekoh, oči valjda imaš.

Generalizuješ. Odlika plitkih ljudi. Koliko je poznatih penzionisanih fudbalera reklo da je Mesi bolji? Koliko njih da je Ronaldo? Pa opet su tu negde. Čak nekolicina nije moga da stavi jednog ispred drugog. Proguglaj malo, INFORMIŠI se, tebi je bar Internet dosutpan većinu tvog života.

Ako ti ne privlače pažnju više od ostalih fudbalera, pratiš pogrešan sport sinko, idi gledaj kriket ili boćanje. Drugi fudbaleri NE MOGU da na nanižu 4-5 igrača i daju gol kroz uši kao Mesi, niti da reše tekmu sami kao Ronaldo. I to rade PUNIH 10 GODINA.

Marketing je toliko prisutan u današnje vreme, da postaje irelevantan u celoj priči. Jednostavno se podrazumeva da ga ima. Mesi bukvalno iskače iz mašine za veš, ali buklvalno, reklama za BEKO. A i u piću ga ima. A ti ovde pominješ Kristininu marketing kampanju. NISI OBJEKTIVAN, zato te ozbiljno ni ne shvatam. Ne zna se čija je jača. Evo još nešto. Pa koja dva dresa su najprodavanija u ISTORIJI FUDBALA? PA MESIJEV I RONALDOV liče. Ne budi smešan.

Da rezimiramo Ronaldo i Mesi ZAJEDNO 1
Random nepismeni, neobjektivan lik sa sajta 0

Sportski pozdrav.

avatar
No rules
Tuesday, 04.12.2018
11:15

Odlican igrac, medjutim njegov doprinos u Realu i nije bas toliki, u reprezentaciji su Perisic i barem jos jedan igrac odigrali bolji turnir, ali Real i Perez znaju zasto, za njih ne vaze pravila niti su isti kriterijumi.

avatar
Los Vikingos
Tuesday, 04.12.2018
04:44

Prekinuta dominacija Ronalda i Mesija, i to od strane coveka sa nasih prostora, sa naseg govornog podrucija, a vi se blamirate umesto da cestitate majstoru koji iza sebe ima neverovatnu godinu i mnogo uspeha. Uspeo je da osvoji 3x za redom LS i sa malom drzavom od 4 miliona stanovnika udje u finalu SP i bude najbolji igrac istog! Malo li je!?
O njegovim invidualnim kvalitetima necu ni da govorim. Smesno je koliko ima zavisti i ljubomore, ne moze Mesi ceo zivot da osvaja ovo, cak i kad ode u penziju mnogi ce da kmecu kako je on zasluzio i bla bla isto vazi i za Ronalda. Ovde se gleda i sta igrac osvoji u toj sezoni i sa klubom i repkom, a Mesi nije osvojio nista osim Spanske lige plus iz LS ispao sa Barsom u 1/4 finala. Bravo Luka bravoo !!!

avatar
Real/Partizan
Tuesday, 04.12.2018
03:35

Theres only one king, we all know, but some dont wanna admit, its one and only Sir Cristiano!

avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 04.12.2018
01:56

Cestito ! Kakav moment za Modrici za celu Hrvatsku , svaka cast !!! Bravo Luka

avatar
scofield
Tuesday, 04.12.2018
01:34

S T R A Š N O

avatar
El Nindža
Tuesday, 04.12.2018
01:24

Modrić je više zaslužio i bolje igrao prošle godine. Jedino što je eto osvojio trofeje. Sa realom se zna kako je osvojio, a sa Hrvatskom su svi timski, ništa se on posebno nije istakao. Ali neka ovom nagradom bude ispravljena greška od prošle. Čestitke Luka

avatar
rossonero_t
Tuesday, 04.12.2018
00:57

Bravo majstore, potpuno zasluzeno.

avatar
Tuesday, 04.12.2018
00:44

konačno neki veznjak da osvoji nesto

avatar
xxentacion
Tuesday, 04.12.2018
00:38

1.Ronaldo 2.Modric .3Messi svi znamo ko je najbolji! CR7

avatar
xzxzxzxzx
Tuesday, 04.12.2018
00:34

A skraceni gde je ? Haha fudbal pobedio :D

avatar
Stefoon
Tuesday, 04.12.2018
00:33

Kakva bruka, ovo je hit. Ja sam se smejao kad je Kanavaro osvajao ali Luka Modric koji kao pojedinac nema 10 gola za celu sezonu u svim takmicenjima?

avatar
Goran Stanojkov
Tuesday, 04.12.2018
00:28

Kralj fudbala je MESSI sve ostalo je prevara

avatar
Tukumba
Wednesday, 05.12.2018
22:37

Messi je prevara veka!

avatar
Steffmajster
Tuesday, 04.12.2018
00:17

postoji samo jedan kralj fudbala, a to je Lionel Andres MESSI!

avatar
Srpska Bosna
Tuesday, 04.12.2018
00:04

Hahahahahahahahahahagag Mesi je 5 a Varan 7,znaci tu su negde po kvalitetu i znacaju,mlad je Varan ako nastavi ovako dobro da radi(ni kriv ni duzan je Realu i franc.repr) nece to Frans fudbal da propusti nagradice ga.Sta reci Mesi je celu godinu na grbaci nosio ekipe barselone i argentine i njihove trenere a opet je imao individualno najbolje rezultaze,to je igrac.

avatar
munnngosss
Monday, 03.12.2018
23:54

Patite hejteri 😂😂😂😂

avatar
noxovac993
Monday, 03.12.2018
23:49

2 gola i 7 asistencija i uzme Zlatnu loptu hahahaha pa ja osvajam Nobela onda lagano.

avatar
Rasel Krou
Tuesday, 04.12.2018
14:53

Koliko ima tacnih dodavanja, uklizavanja, koliko puta je loptu preveo na protivnicku polovinu, koliko puta je dobio duel, koliko puta je oduzeo loptu protivniku? Sine, nisu samo golovi bitni, ne dodje lopta sama u 16 da se neko pokloni i da go, isto tako ne izgubi protivnik sam loptu, moras je osvojiti.

avatar
petar8
Tuesday, 04.12.2018
23:02

To objasnjavas nekome tko loptu nije udario u zivotu...nevrijedi

avatar
petar8
Tuesday, 04.12.2018
23:02

A kako je cannavaro onda sa 0 golova i 0 asistencija???? Tko gleda samo golove nerazumije nogomet.

avatar
Monte_Kristo
Monday, 03.12.2018
23:44

Zasluzeno,odlicna sezona,a i prethodnih 5 sezona najbolji vezni u Evropi,po meni najzasluzniji za titule u LS Reala,konacno neko novi i neko ko nije napadac.

avatar
Goran Stanojkov
Tuesday, 04.12.2018
00:38

Kojih 5 sezona kada ih Barsa ponijuje 10 godina 2-6 5-0 0-4 zadnje 5-1 one sa 3 razlike ne racunam gde je bio Modric na te utakmice celu sezonu 2 gola i 5 asistencije covek nema snagu da odigra 90 min ovu nagradu daju najveci prevaranti kada se zna da je bog fudbala ikada Lionel MESSI koji kada hoce zamesi real 5-1 i kada ne igra

avatar
RealisticChelseaFan
Tuesday, 04.12.2018
00:42

Kako to da je Real vezao 5 utakmica bez datog gola kad u svom timu imaju Modrica, doktora fudbala? Zar nije njegov posao da kreira sanse i asistira? Tek se ove sezone vidi koliko je Ronaldo bitan za Real, a koliko Modric. Modric od Mesija nije bolji cak ni na svojoj prirodnoj poziciji. Toliko...

avatar
petar8
Monday, 03.12.2018
23:42

Placite!!!! Bravo doktoreeee

avatar
Goran Stanojkov
Tuesday, 04.12.2018
00:40

2-6 5-0 0-4 5-1 vidi se ko place godinama neznas kada je dan kada noc

avatar
petar8
Tuesday, 04.12.2018
22:58

Gledaj kako sjaji zlatna lopta u rukama doktora nogometa

avatar
NikkiCFC
Monday, 03.12.2018
23:39

Jedna od vecih mrlja u istoriji fudbala.

avatar
Rasel Krou
Tuesday, 04.12.2018
14:54

Steta sto Morate i Azara nema ni na mapi, ipak peto mjesto u PL i FA kup vrijede vise od LS i finala SP.

avatar
Badr Hari
Tuesday, 04.12.2018
22:49

Neporedivo veće mrlje (mrljetine) su bile 2013-te, 2014-te, 2016-te i 2017-te, al' se nešto ne sećam da si se bunio. :D

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 04.12.2018
20:46

Azar osmi, Kante 11, Kurtoa 14.

avatar
Ermac
Monday, 03.12.2018
23:39

Lesi je najbolji nema sta 5 mesto je vrednije od 1 :D

avatar
yeruydgujj
Tuesday, 04.12.2018
00:59

Najbolji je ali otpozadi :LD

avatar
Don Andres
Monday, 03.12.2018
23:39

donekle je dobro sto je prestala dominacija izrazito ofanzivnih igraca kad je ova nagrada u pitanju, ali da se ne lazemo, cavi i iniesta su u nekim godinama igrali znatno bolji fudbal nego modric ove godine pa nisu uzimali nagradu. ova mu je nagrada poklonjena realno ali bolje njemu nego izlizanom. messi je ove godine bio najbolji na svijetu u 90% kategorija koje se ticu jednog ofanzivca (golovi, asistencije, kreirane sanse, driblinzi itd itd) a bio je 5ti u izboru. to dovoljno govori kakav kredibilitet ima ova nagrada. modricu nek je sa srecom, drag mi je igrac ali bilo je znatno boljih fudbalera u godini na izmaku.

avatar
Don Carlo
Tuesday, 04.12.2018
01:42

potpuno se slazem, pogotovu sto su cavi i iniesta zasluzili LZ 2010, steta sto su ih pokrali tad.

avatar
Jason
Monday, 03.12.2018
23:39

Kako objasniti nekome u buducnosti da Andres Iniesta nije osvojio zlatnu loptu, a Luka Modric jeste?

avatar
_mladenq
Tuesday, 04.12.2018
14:07

hahah, odlicno pitanje, samo mislim da ce biti jos teze objasniti kako je cr osvojio isti broj zlatnih lopti kao messi

avatar
Drkac1990
Wednesday, 05.12.2018
22:49

Velika je smejurija sto je Messi dosao do tolikih z.lopti cirkus :D

avatar
Tukumba
Wednesday, 05.12.2018
22:38

LOL Messi 5 z.loppti

avatar
Jason
Wednesday, 05.12.2018
12:35
avatar
xenon 1989
Monday, 03.12.2018
23:34

Zahvaljujući Luki je lakrdija zvana ZL ove godine ipak manja negoli ranijih godina kada su ZL poklanjali izlizanom. Sve čestitke za pobedu nad izlizanim marketingom.

avatar
Armin Barakovic
Monday, 03.12.2018
23:33

Real uefa definitivno

avatar
Japanac
Monday, 03.12.2018
23:29

Hhahah ali ovo nije smesno,ovo je tragicno...

avatar
04
Monday, 03.12.2018
23:26

A mogli su komotno ovo da odlože i produže glasanje do kraja decembra, kao što su to već radili, i voila... bio bi nam izlizani na tronu. :D

avatar
Tata Messi
Monday, 03.12.2018
23:24

Smehotres.Ronaldo a pogotovo Messi su druga dimenzija za njega

avatar
DekiStankovic5
Monday, 03.12.2018
23:58
avatar
Badr Hari
Monday, 03.12.2018
23:23

Čestitke Luki, ali je daleko veći uspeh izlizanog marketinga negoli Modrića. Nije ista stvar ugurati Luku, koji je bio među top 10, na 1. mesto i ugurati izlizanog, koji nije bio ni među top 20, na 2. mesto. Izgleda da je ZL na kraju bila nemoguća misija čak i za marketing izlizanog, a mislio sam da im je samo Svemir granica. :D

avatar
Rajko Mitic
Monday, 03.12.2018
23:20

Smesno . UEFA mafia

avatar
Bergkamp10
Monday, 03.12.2018
23:19

Hahahahhahahahaa kakva glupost. Šta je uradio? Nista, gde je sad RM? Nigde..

avatar
Boixos_Nois
Monday, 03.12.2018
23:30

I prošle sezone... Real bi prošle sezone imao najgoru sezonu u historiji kluba da im sudije nisu toliko pomagale u LŠ. Ja se ne sjećam da je Barcelona ikada imala 17 bodova, u kupu su ispali od Leganesa, a LŠ ne znaju ni oni sami kako su osvojili.