Zvanično - Bivši trener Junajteda preuzeo "Čekićare"

Autor: Nikola Miloradović
utorak 07.11.2017.
10:33
Izvor: Sportske.net

U "vruću stolicu" seo je iskusni škotski stručnjak.

whufc.com
whufc.com

Povezane vesti

Kao što je i najavljivano, umesto Slavena Bilića na mesto šefa struke Vest Hema postavljen je bivši trener Evertona, Mančester Junajteda, Real Sosijedada i Sanderlenda Dejvid Mojes.

Iskusni 54-godišnji škotski stručnjak je najveći deo svoje karijere proveo u Evertonu, na klupi "Karamela" je sedeo 11 godina, a vodio ih je do Lige Šampiona, Lige Evrope i jednog finala FA Kupa, pre nego što ga je Ser Aleks Ferguson izabrao za njegovog naslednika na "Old Trafordu".

Nije se ipak snašao u ulozi šefa stručke "Crvenih Đavola", put ga je potom na kratko odveo u Španiju, gde je predvodio Real Sosijedad, a poslednji angažman imao je u Sanderlendu, koji je minule sezone odveo u niži rang takmičenja.

U tri navrata je proglašen za trenera godine u PL (2003, 2005. i 2009), dok je u 10 navrata osvajao nagradu za trenera meseca u PL.

"Želeo bih da poželim dobrodošlicu Dejvidu u Vest Hem Junajted. Ovo je unikatna pozicija za Dejvida Golda (suvlasnik) i mene. Po prvi put u skoro osam godina promenili smo trenera tokom sezone u Vest Hemu.

Dobili smo nekog sa iskustvom, poznavanjem Premijer lige i igrača koji igraju u njoj i verujemo da je Dejvid pravi čovek, koji će pokrenuti stvari i izvući najbolje iz igrača koji su u klubu. On je veoma uvažen i cenjen u ovoj igri, doneće sveže ideje, organizaciju i entuzijazam
", izjavio je suvlasnik "Čekićara" Dejvid Saliven.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke