Zvanično - Barsa otpustila golmansku legendu, sukob sa Klajvertom ključ?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 07.10.2019.
13:09
Izvor: Sportske.net

Nije dugo potrajao po povratku u klub...

Epa/Andreu Dalmau
Epa/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Barselona se brzo rešila Viktora Valdeza, mislimo da ga nije potrebno posebno predstavljati, radi se o čuvaru mreže koji je branio za najuspešniju ekipu u istoriji Katalanncac.

Posle toga su ga povrede omele u finišu karijere, propao mu je transfer u Monako, u Junajtedu se sukobio sa Van Galom, na kraju je bio u Standardu kratko, a karijeru završio pre dve godine u Borou. Dugo je bio rezerva Kasiljasu, ali je sa Španijom i Barsom osvojio sve.

Vratio se u klub da bude trener mladog tima, igrača do 19 godine i od prvog dana imao problema.

Za ova tri meseca ključ je bio sukob sa Klajvertom koji je direktor mlađih selekcija. Holanđanin je tražio da omladinci igraju 4-3-3 kao i sve ostale ekipe u školi, Valdes mu je rekao da je ovo njegov tim, da se ne meša i nastavio sa 4-4-2.

Povukao je zatim tim sa turnira, odnosno borbe za treće mesto, jer je smatrao da su momci umorni i da rizikuju povrede. Nije prisustvovao sastancima trenera mlađih kategorija, slao je asistente, žalio se na novi trener za mlade "Johan Krojf".

Nije forsirao Moribu u koga klub polaže najveće nade, izgubio oba meča u Ligi šampiona za omladince, od Dortmunda i Intera.

U meču sa Italijanima zakasnio je pola sata sa igračina na stadion jer su se zadržali na razgovoru o utakmici u sportskom centru. Zbog toga je Barsa morala da plati kaznu UEFA.

Takođe imao je problema sa odgovornima za medije u klubu, posvađao se jer nije bilo stola i stolice na konferenciji za medije, iako je običaj da treneri mlađih kategorija stoje pred novinarima.

U svakom slučaju, Valdes nije vodio tim u Taragoni, ostalo je da se vidi da li će napustiti klub ili biti prebačen na drugo radno mesto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Monday, 07.10.2019
18:44

Nije Barsa već ga je otpustio Messi jer je muvao devojku druga njegovog dobrog prijatelja. :D

avatar
Don Carlo
Monday, 07.10.2019
17:38

tako se postupa sa legendama kluba, stramota